Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szabadulás képeskönyve

Szabadulás képeskönyve


Tetszik 1 Safar Bela kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 191x264 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. május 16. 10:46
A szabadulás képeskönyve - Megmentett engem erős ellenségemtől...az Úr az én támaszom. Zsoltárok 18,18-19
A 18.zsoltár olyan,mint egy képeskönyv.Dávid erőteljes képekkel írja le,mit élt át Isten szabadítása előtt és után.
A szabadítás előtt:
1."Körülvettek a halál kötelei...A sír kötelei fonódtak rám..."Akit körbetekerve kikötöttek egy fához,az nem tudott magán segíteni,ott pusztult el a tűző napon.Így kötöz meg minket sokféle téveszme,vágy,szokás,félelem,szenvedély.Igaz az ének:"Ha nem jön segítség,elpusztulok."
2.Egyet tehet az ember:"Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez."De vajon hallja-e?S majd éppen egy ilyen megkötözött emberrel fog foglalkozni?"Meghallotta hangomat templomában,kiáltásom fülébe jutott."Ezzel a reménységgel kiáltsunk Hozzá mindig!
3.Akkor nagy dolgok történnek:Megrendül a föld,megzendül az ég, megjelenik Isten,a kötelékek lehullanak,s az ember átéli:Szabad vagyok,szabad!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. május 16. 10:55
S mi következik utána?
1."...fénysugarat ad nekem Istenem a sötétségben."Világosság támad,ami leleplez,eligazít,utat mutat,"felragyog néked a Krisztus."
2.Biztonságérzet támad az ember szívében.Az Úr "pajzsa mindazoknak, akik Hozzá menekülnek."A pajzs megvéd a támadásoktól - ha szorosan ott maradunk mögötte.A halálát is túléli az,aki az Úrhoz ragaszkodik.
3."Biztossá teszed lépteimet,és nem inognak bokáim."Nemcsak kiemel a pusztulásból,nemcsak ráállít az élet útjára,hanem végig is kísér azon,erősít,bátorít,hűsége végtelen.
Melyik kép illik rám?Melyik tapasztalat ismerős már nekem?

Üzenet írása