Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Teéreted

Teéreted


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 205x245 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. május 2. 11:43
Teéretted - Úgy sejtem,hogy teéretted áldott meg engem az Úr. 1Mózes 3o,27
Különös megfigyelés a Bibliában:Isten a Benne hívőkre való tekintettel másokat is sok jóban részesít.
Jákób búcsúzik az apósától,Lábántól,akinek a juhait sokáig őrizte és gondozta.Lábán nézi a megnövekedett nyájat,és ezt mondja: Megtudtam, hogy teérted áldott meg engem az Úr.
Több király elmegy szorult helyzetben tanácsot kérni Elizeus prófétához.Ő ezt mondja:"Ha nem nézném Jósáfátnak,Júda királyának a személyét,rád sem tekintenék."(2Királyok 3,14). A többiek csak most a bajban szeretnének segítséget kapni Istentől,de van köztük egy igazán hívő.Rá való tekintettel kap tanácsot a többi is.
Izrael több királyának mondta hasonló helyzetben Isten:Te nem érdemelsz semmi jót,de Dávidért,az Én szolgámért (aki akkor már régen meghalt),mégis segítek neked.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. május 2. 12:08
Pál apostol életében is láttuk:Ő ragaszkodott az Úrhoz,vele terve volt Jézus Krisztusnak,és érette megmentette mind a kétszázhetvenhat embert a hajón.
Legfontosabb azonban az,hogy Jézus Krisztusért könyörült rajtunk a mindenható Isten."Ő bűnhődött,hogy nekünk békességünk legyen,az Ő sebei árán gyógyultunk meg."(Ézsaiás 53,5). Ezt a bocsánatot és üdvösséget azonban mindenkinek magának kell hittel elfogadnia Istentől.Mások hitéért nem kapunk üdvösséget,csak valamilyen más ajándékot.
Vajon kik azok,akikre nézett az Úr,és engem áldott meg?Köszönjem meg őket neki!És lesznek-e,akik azért kapnak valami jót,mert Isten engem néz?

Üzenet írása