Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ige és Lélek

Ige és Lélek


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 340x453 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 27. 14:23
Ige és Lélek - Edd meg ezt a tekercset,aztán menj,és szólj Izrael házához! Ezékiel 3,1
Ezékiel közvetlenül a babilóniai fogság előtt prédikált,aztán isten a fogságba is elküldte,hogy erősítse a népet igével.Ez a szakasz arról szól,hogyan hívta e őt Isten erre a szolgálatra.Sok mindent megtudunk Isten igéjének természetéről.
Kiderült belőle,hogy Isten úgy segít az embereken,hogy az igehirdetésen keresztül megszólítja őket,és ha komolyan veszik azt,a ige megváltoztatja a hallgatók gondolkozását és életvitelét.Igehallgatás közben támad hit is hitetlen szívben.
Isten jelképesen egy teleírt könyvtekercset ad a prófétának,amit meg kell ennie.Minden könyv olvasni való,de a Biblia ilyen értelemben megenni való.vagyis nem nyalogatni,lapozgatni kell,hanem megrágni - megérteni,lenyelni - befogadni,megemészteni - magamévá tenni,azonosulni vele,engedelmeskedni neki.Ne válogassunk benne,amit isten ad,azt vegyük komolyan!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 27. 14:33
Aki így olvassa és hallgatja Isten Igéjét,annak táplálékká válik.Olyan lesz,mint az édes méz.Még a kemény beszédben is megérzi Isten mentő és ajándékozó szeretetét.
"Miközben beszélt,lélek áradt belém,talpra állított,én pedig hallottam, hogy beszél hozzám."(Ezékiel 2,2). Vagyis,aki Isten Igéjére figyel,annak a Szentlélek érthetővé teszi Isten szavát,egészen személyesen szólítja meg,megerősíti,és elküldi másokhoz,hogy adja tovább az életmentő igét.A mi feladatunk ennyi:Elmondani a ránk bízott üzenetet azoknak, akikhez Isten küld.Minden egyebet Ő végez:Hogy legyenek köztük is,akik befogadják,hisznek,megváltoznak,és így üdvözülnek.
De lesznek mindig,akik nem akarják hallgatni,kigúnyolják az igehirdetést,megvetik Isten szavát.Ez fáj annak,akit már Isten megmentett az igével,de nem szabd sem elkeseredni,sem abbahagyni a hirdetését.Az ige által Maga Isten munkálkodik,akármilyen erőtlen is az,aki mondja.

Üzenet írása