Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Volt rádió- és televízió bemondók

Volt rádió- és televízió bemondók


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 92x90 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 20. 15:10
Takács Marika - Resicabányán 1938.november,25 született.Meghalt Budapesten 1997.május 9-én.Élt 58 évet.1957-1997 között a Magyar Televízió bemondónője,a Magyar Televízió Posztumusz örökös tagja.Férje Kazimír Károly rendező,színházigazgató.Diplomáját az ELTE Bölcsész karán szerezte.Több szórakoztató műsorban is szerepelt, fiatalabb bemondó társait mindig segítette.1995-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztje kitüntetéssel jutalmazták.Mellrákban hunyt el.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 21. 16:19
Rövidesen 18 éve lesz,1997.május 9-én 59 éves korában örökre lehunyta szemét Takács Marika bemondónő,ám emléke most 18 év távlatából ugyanúgy él bennetek,akik tetszéseteket jeleztétek szívetekben - Az első bemondók között volt.Egy bemondó nem csak hírolvasó volt,de minden fontos információt is ő közölt a nézővel,beharangozta az elkövetkezendő műsorokat,esti mesét mondott,vagy éppen bejelentette,hogy adáshiba van és ne aggódjon senki.
Az 1938-as születésű Takács Marika,akit az ország Marikaként becézett,kétség kívül a televíziózás hőskorának csodált példaképe volt,akit szinte családtagként szerettek az emberek.
Életrajza szerint színésznőnek készült ugyan és szerepelt is néhány filmben,mint az 1959-es Szerelemcsütörtök vagy a hét évvel későbbi Bodrogi Gyula főszerelésével készült Patyolat-akció című vígjáték. - Ám igazi karaktere bemondónőként bontakozott ki a televízióban,ruha- és hajviseletét rengetegen utánozták,és a pletykák szerint a férfiak is bolondultak érte.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 21. 16:27
"Alapjában véve szeretem az embereket,és mindig arra gondolok,amikor a kamera elé ülök,hogy a kedves nézőnek is hasonló gondjai,problémái vannak,mint nekem,de éntőlem most nem ezt kívánja látni.Azt szeretné,hogy én egy kis derűt,egy kis vidámságot,egy kis harmóniát vigyek a lelkébe - és én ennek az elvárásnak igyekszem is megfelelni" - mesélte egyszer a munkájáról.
Bárki is rajongott érte,Takács Marika szíve Kazimír Károly rendezőért dobogott,akihez felségül ment.Bár szerettek volna közös gyermeket,sokáig úgy tűnt,ezt a sors nem adja meg neki.Ám amikor lemondtak a babáról Takács Marika teherbe esett és 42 éves korában kislányának adott életet.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 21. 16:33
Nem sokkal ezután,kezdtek gyülekezni a viharfelhők a feje felett.Az egyik mellében csomót talált.Először azt mondták róla,hogy jóindulatú,tíz évvel viszont később kiújult a rák és meg is kellett műteni. - idézte fel évekkel ezelőtt lánya Kazimír Annamária.
Azt is elárulta,a súlyos betegségéből sohasem tudtak őszintén beszélni,és hogy édesanyja titokban járt orvoshoz,mert a végsőkig küzdött,de a gyilkos kór végül legyőzte.Az orvosok szerint csak elaludt,és nem ébredt fel többet.

Üzenet írása