Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tékozló fiú

Tékozló fiú


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 213x237 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 25. 18:33
Tékozló fiú újra otthon - Mert nem a szolgaság,lelkét kaptátok...,hanem a fiúság Lelkét,...örökösei Istennek... Róma 8,15-17
Arról nem szól Jézus példázata,hogy hogyan teltek a hazatért fiú hétköznapjai otthon,vagyis hogy milyen az újjászületett hívő élete.Az azonban kiderül,hogy az a fiú béresnek akart hazamenni,tehát arra vágyott,hogy újra az apját szolgálhassa.Addig azt hitte,a mag ura volt,de kiderült,hogy kényszerhelyzetbe került,sötét erők rabszolgája lett.Most nem ő akar már uralkodni önmagán,hanem átadja az uralmat apjának.A megtérés:Uralomátadás.
Más kérdés,hogy az apja nem szolgaként fogadja vissza,hanem fiaként.Mi a különbség?Abban semmi,hogy a fiaknak is dolgozniuk kellett,és nekik is az apa,a gazda parancsolt.Csakhogy az egykori tékozló most már önként vállalta ezt a szolgaságot,örül ennek a lehetőségnek,s mint fiú,egészen más helyzetben volt.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 25. 18:42
A szolga bérért dolgozik,a fiú az apja iránti hálából és szeretetből.A szolga idegen,a fiú a sajátjában van.A szolga parancsot teljesít,a fiú érti is,mit miért kell végeznie.A szolga munkaviszonya bármikor megszűnhet,a fiú biztonságban van,tudja,hogy "el nem szakaszt tőle már sem élet,sem halál."
Isten közel engedi Magához a gyermekeit,saját Lelkét adja nekik,megbeszéli velük terveit,kijelenti Magát nekik.Ezért vágyik Isten gyermeke megismerni a mennyei Atya gondolatait,ezért olvassa a Bibliát,így hallgatja az igehirdetést,ezért öröm neki az adakozás,ezért kéri:Taníts akaratod teljesítésére(Zsoltárok 143,1o). S a gyermek örökös is!
Isten gyermeke is vétkezhet szerető Atyja ellen,de nem ez a jellemző,és ő már észlel minden bűnt az életében,tudja,hogy "Jézusa kezében kész a kegyelem,Egyenest oda fog folyamodni" (Arany János)

Üzenet írása