Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Vörös-tengeri átkelés

Vörös-tengeri átkelés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 330x153 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 14. 15:18
A szabadító Isten - Az Úr harcol értetek,ti pedig maradjatok veszteg 2Mózes 14,14
Visszatérő kérdés:Mennyiben Isten munkája és mennyiben a miénk az üdvösség?A vörös-tengeri átkelés története világos választ ad erre.
A fáraó végül elengedte népét,s Mózes vezetésével elindultak őseik lakhelye felé.A Vörös-tengerhez érve megpihentek.Többszázezer ember batyukkal,állatokkal.Akkor jött a vészhír:A fáraó serege üldözi őket. Előttük a tenger,mögöttük az ellenség,az egyik oldalon a sivatag,a másikon hegyek.Reménytelen helyzet,itt fognak elpusztulni.A nép fellázad Mózes ellen.Mózes pedig segítségért kiált Istenhez.
Akkor erős keleti szél kezdett fújni,az előttük lévő még vízzel takart gázlóról elhajtotta a vizet,s a nép Isten parancsára átvonult a túlsó partra.Az őket üldöző sereget pedig a visszazúduló víz elpusztította.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 14. 15:28
Ez mennyiben volt Isten tette,s mennyiben a nép teljesítése?Nem az emberek fújták a szelet,nem sorfal tartóztatta fel a vizet kétfelől,nem úszva értek át a túlpartra,egy nyilat sem lőttek ki az ellenségre. Sőt, kitűnik,hogy a bátorságot is Isten adta a szívükbe,hogy merjenek élni az Isten által eléjük tett lehetőséggel,és induljanak el.Ezt a szabadítást kizárólag Isten végezte el,egyedül.Ők csak elfogadták, remegő, hitetlenséggel kevert hittel éltek vele.
A mi nagy szabadításunkat,üdvösségünket is egyedül végezte el Isten. Jézus Krisztus a kereszten egyedül szenvedett bűneink miatt.És a Biblia világosan írja,hogy nem a jók üdvözülnek,nem azok,akik valamivel kiérdemelték,még csak hozzá sem járulhatunk,mert az Isten kegyelmének szabad ajándéka. A mi "hozzájárulásunk"az,hogy hittel elfogadjuk.Aki tudja,hogy rászorul,és elhiszi,hogy felkínálja neki Isten,az megragadja,komolyan veszi . és megköszöni.Ennyi telik tőlünk.És ennyit vár Isten tőlünk.Készek vagyunk erre?

Üzenet írása