Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Mózes az égő csipkebokor előtt

Mózes az égő csipkebokor előtt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 14. 13:21
Isten beszél - ...kiáltott neki Isten a csipkebokor közepéből,és ezt mondta: Mózes!Mózes!...Majd ezt mondta:Én vagyok atyádnak Istene...2Mózes 3,4.6
Az emberek által kitalált úgynevezett istenek,a bálványok,némák.Az élő Isten viszont beszél.Mózes meg akarja nézni,hogyan lehetséges, hogy a csipkebokor ég.de nem ég el.S amikor közeledik hozzá,a saját nevét hallja.Ki van ott a pusztában rajta kívül?Akkor még nem ismerte Istent,csak sok mindent hallott Róla.
Isten bemutatkozik:Én vagyok atyáid Istene.Mózes átéli életében először a hatalmas Isten jelenlétét,s eltakarja a szemét.Isten pedig folytatja:Láttam népem nyomorúságát és kimentem őket rabszolga helyzetükből.Isten beavatja Mózest terveibe,részletesen tájékoztatja arról,hogy mit fog tenni.S már kapja is a feladatot:Elküldelek a fáraóhoz,vezesd ki népemet Egyiptomból!
Ijesztően nagy feladat,Mózes tiltakozik.Mire Isten:Én veled leszek.De mit mondjak,ki küld engem?Vagyok,Aki Vagyok - vagyis mindig ott leszek,ahol ott leszek.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. április 14. 13:29
Rendkívül izgalmas párbeszéd.Megszólítás a puszta csendjében, bemutatkozás,feladat,ígéret - ki tudja ezt így egyszerre felfogni és feldolgozni?
Mindenesetre az egyértelmű Mózesnek,hogy ez az Isten létezik,mert beszél.Ismeri őt,kijelenti Magát neki,eszerint a történelem Ura,Ő irányítja az eseményeket,hallotta és számon tartotta népe segélykiáltását,teljesen biztos a dolgában (kihozom népemet)és máris rendelkezik Mózessel,bevonja őt munkájába.DE nem bábként rángatja,hanem megbeszéli vele feladatát,meggyőzi arról,hogy merjen engedelmeskedni,állandó jelenlétét ígéri neki - s mindezt úgy,hogy valami módon Mózes megértheti Őt.Beszélgetnek.Micsoda kiváltság ez!
Isten szava helyre állítja az édenkerti állapotot:Az ember újra közösségben van Teremtőjével,s hasznos eszköz lesz az Ő kezében.Ismerős ez nekem?

Üzenet írása