Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A magvető példázata

A magvető példázata


Tetszik 2 Safar Bela, és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 415x312 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 13. 13:16
Mi lesz az Igéből? - Akiknél pedig a jó földbe esett (az igemag)azok igaz és jó szívvel hallgatják az igét,meg is tartják és termést hoznak állhatatossággal.(Lukács 8,15)
A magvető példázatában Jézus azt mondta el,hogy többféleképpen lehet fogadni az Ő Igéjét,és ettől függ,hogyan alakul egy ember sorsa.
1.Az ókori ember gyakran előbb kiszórta a magot,s csak utána szántotta be a földbe.Így előfordult,hogy az előző aratás óta kitaposott ösvényekre is hullott mag.A kemény felületről könnyebben felkapták azt a madarak.Minden Istennel szembeni keménység ,ellenállás megakadályozza,hogy az ige új életet teremjen bennünk.
2.A palesztinai talaj nagyon köves.Gyakran a vékony földréteg alatt sziklák lapulnak.Hamar kikel a mag,de nem tud gyökeret ereszteni és kisül,megég.Ilyen az,aki befogadja az igét,de csak egy ideig hisz,mert ha bármi kellemetlenséget kellene elszenvednie miatta,vagy ténylegesen változtatnia kellene valamit az életében,visszahőköl,nem enged az igének.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 13. 13:25
3.A gyomok együtt nőnek a hasznos veteménnyel,és kegyetlen harc folyik a fényért,tápanyagért.Ha nem elég erős a gabona,megfojtják.Ügyeljünk a három g betűre,amit Jézus említ:A gondok,a gazdagodás,lehetősége és a gyönyörök nagy ellenségei az ige munkájának.Már a haszon és az élvezet nagy úr,nem szabad behódolni nekik,megfojthatják az igét.
4.Akiknek a szíve jó föld,azok hallgatják az igét,megtartják,és termést hoznak állhatatossággal.A "megtart"szó azt jelenti:Valamire nagyon vigyázni,féltve őrizni.És erre is utal:Akinek az életén meglátszik,hogy befogadta az Igét.Termi a Lélek gyümölcsét, ami:"Szeretet, öröm, békesség, türelem,szívesség,jóság,hűség,szelídség,önmegtartóztatás."(Galata 5,22-23)
Ilyen beszédes élet követi a bibliaolvasásunkat és igehallgatásunkat?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 13. 13:55
Köszönöm Csaba,hogy felfigyeltél a magvető példázatára,vagyis,hogy mi lesz az igéből.Folytatásként is javaslom elolvasásra,hogy mit mond még a példázat?Meleg baráti szeretettel köszöntelek Árpád

Üzenet írása