Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jónás könyve

Jónás könyve


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 204x247 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 16:00
Tagadja meg magát - ...te kegyelmes és irgalmas Isten vagy,türelmed hosszú,nagy a szereteted...(Jónás 4,2)
Jónás prédikálására Ninive megtért,Isten pedig nem hajtotta végre a kilátásba helyezett ítéletet.Jónás emiatt nagyon megharagudott. Mindenki örül Isten megbocsátó kegyelmének,még az angyalok is a mennyben,csak Jónás háborog és a fenti igénket nem hálával emlegeti,hanem szemrehányást tesz Istennek azért,hogy Ő ilyen.
Miért?Mert Jónás megtért ugyan az engedetlenségéből,és elment Ninivébe,de a természete nem változott meg.Az elvei,a maga igaza még mindig elválasztják őt Istentől.Márpedig Isten kezében csak az használható,aki nem csak egy-egy bűnét hagyja el,hanem új természetet,új szívet is kap.
A sok hívő ember elakad ezen a ponton.Van már közösségük Istennel,kaptak bocsánatot sok bűnükre,de amíg minden tulajdonságukat,az erényeiket is,az elveiket,az igazukat nem teszik oda Isten ítélete alá,nem lesznek örvendező,felszabadult,Istennel mindenben egyetértő emberek,hanem duzzogó,ítélkező keserű keresztyéne
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 16:08
k.
Jézus Krisztus ezt mondta:"Ha valaki Én utánam akar jönni,tagadja meg magát,"(Máté 16,24). Tehát nem csak a rossz tulajdonságait,hanem önmagát,az egész Isten nélküli természetét,mert enélkül a szíve nem lesz az Úré.Lehet,hogy már hisz,de kínosan precíz vagy bosszantóan rendetlen,indulatos vagy félénk természete akadályozza a szolgálatban.Mint Jónást is.
Ezért Jézus húsvét után Pétertől csak ezt kérdezte:Szeretsz-e Engem?Mert,ha a szíve egészen az Úré,ha szereti Őt teljes szívéből és lelkéből,akkor lesz a szolgálata erőteljes,örömteli,akkor nem vád,hanem magasztalás lesz az ajkán:Te kegyelmes és irgalmas Isten vagy.
Mit őrzök még a régi természetemből,esetleg keresztyén mázzal bevonva?

Üzenet írása