Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Egy vállalkozó megtérése

Egy vállalkozó megtérése


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 471x575 (0.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 8. 16:05
...az Úr megnyitotta szívét,hogy figyeljen arra,amit Pál mond."(Apostolok Cselekedetei 16,14)
Ezt az asszonyt Lídiának hívták,a mai Törökország területén lévő Thiatriában született,de Filippiben lakott.Ott volt kelmefestőműhelye és üzlete is.A bíborcsigából nyert festékkel megfestették a gyapjút,s az abból készült kelmének magas ára volt.
Eredetileg pogány volt,de kereste a láthatatlan Istent,és szombatonként együtt imádkozott az ott lakó zsidó asszonyokkal. Amikor pedig Krisztus után 49-ben Pál apostol Filippibe is eljutott,Lídia figyelmesen hallgatta a Jézusról szóló igehirdetést.Eközben "az Úr megnyitotta a szívét."Jézus melletti döntését megpecsételte azzal,hogy megkeresztelkedett,házát pedig felajánlotta a keresztyén misszió részére.Így lett Lídia filippi háza az első keresztyén gyülekezeti ház Európa földjén.
Nem kis döntés volt ez,mert a pogány városban gyanakodva nézték a láthatatlan Istent imádó zsidókat is,és ezt az új vallást is,amely a Király Krisztust tisztelte.Lídia azonban vállalta az esetl
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 8. 17:52
leges következményeket.Mindez a figyelmes igehallgatás közben dőlt el.Isten így tud nekünk világosságot adni,új utakra vezetni,lelki gazdagsággal megajándékozni,amelyet mi továbbadhatunk másoknak.
Akinek az Úr megnyitja a szívét,annak megnyílik a szeme és meglátja,kinek mivel segíthet.Megnyílik a szája,s mer Jézusról bizonyságot tenni.Megnyílik az ökölbe szorított keze,s tud vele simogatni,és imádkozni,akár még az ellenségeiért is.Megnyílik az egész ember mert megnyílt előtte a menny,amit Jézus Krisztus nyitott meg minden Benne hívő előtt.Boldog,aki belép ajtaján!

Üzenet írása