Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Híres-emberek

Híres-emberek


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 111x160 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. március 13. 08:48
Március 13 -1888-ban ezen a napon született Anton Szemjonovics Makarenko,pedagógus. - Híres mondása:"Követelek tőled,mert tisztellek." Pedagógiájának központi eleme az önigazgató kollektíva,amely lehetővé teszi a társadalom számára,hasznos polgárok nevelését,valamint az autonóm személyiség kialakulását is.Nevéről Magyarországon leginkább a "Makarenko-pofon"jut eszünkbe. Alapvetően azonban csak két esetben alkalmazott testi fenyítést a nevelés során.A pofon inkább legenda lehetett,nem valós eszköz.A magas fokú fegyelemre nevelést alkalmazta,valamint a hirtelen ráhatás pedagógiáját.A testi fenyítést elítélte.Egyrészt követelményeket állított az egyének elé,más részt pedig tisztelte őket.A munkának fontos nevelési hatást tulajdonított,abban minden gyereknek részt kellett vennie,korának megfelelően.
Hrotkóné-Bálint Ágnes
vasárnap, 2015. március 15. 18:15
nagyszerű ember volt!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. március 15. 19:08
kedves Ági!Honnan véled a nagyszerűségét?Tiszta liberalista szemlélete volt.A gyermeket nem lehetett megverni,rábeszéléssel pedig nem lehet gyermeket nevelni.Néha szükséges a fizikai fenyítést.Köszöntelek Árpád
Hrotkóné-Bálint Ágnes
vasárnap, 2015. március 15. 20:15
Azért Árpád mert én olvastam a könyvét.Aki összeszedi az árva utcagyerekeket,tetőt ad a fejük fölé, enni ad nekik ruhát és még írni olvasni tanítja,és emellett a munkára is neveli Őket, az én szemeben nagyszerű EMBER.Bármilyen ideólógiát vall is.Azok a gyerekek kis bűnőzök voltak és EMBERT faragott belőlük. Ez az én véleményem .
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. március 16. 06:35
Kedves Ági! Megkövetlek és ha a könyvét olvastad és a leírtakat tette Makarenko,akkor a mai lelkészi teendőket végezte az utcán felszedett gyermekekkel.Örülök,hogy megcáfoltál,mert az objektív valóság csakis akkor ér valamit,ha azt saját maga élvezi és önmaga fedezi fel.Köszönöm mégy egyszer.
Hrotkóné-Bálint Ágnes
hétfő, 2015. március 16. 07:13
Igen ,megpróbált mindent amit lehetett az akkori Oroszországban!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. március 16. 08:45
Az előbb leírtakhoz kiegészítőként hiába vesszük Oroszországot példaként,nem az ország jelentette ezt,hanem az ő isteni ajándéka,amivel megáldotta az ő Ura,bármennyire ezt ő nem ismerte és nem érzete.Ma is vannak Kárpátalján olyan gyülekezetek,ahol felkarolják a gyermekeket.És gondolj a nyugati dolgokra Twist Olivér idejéből,amikor szintén ezt cselekedték.Bent volta vérében,ha emberileg tekintjük,de a gyerekeket rábeszéléssel nevelte,ki elfogadta ki nem.Aki pedig nem fogadja el azt fizikailag is kényszeríteni kell a jobbra és nem árt annak a gyereknek,ha a fenekére kap,vagy esetleg a pofonra kényszerül.

Üzenet írása