Michel Sardou

Michel Sardou

10 videó
Michel Sardou (született január 26, 1947) egy francia énekes, dalszerző és alkalmi színész.

Ő Párizsban született fia, Fernand Sardou és Jackie Rollin (Jackie Sardou). Ő az unokája, a drámaíró Victorien Sardou, , valamint apja a francia regényíró Romain Sardou és a színész Davy Sardou.

Ő ismert nem csak az ő szerelmes dalokat (La Maladie d'Amour, Je vais t'aimer), hanem a dalok foglalkozó különböző társadalmi és politikai kérdésekben, mint például a nők jogai az iszlám országokban (Musulmanes), egyházi cölibátus (Le Curé), a gyarmatosítás (Le Temps des telepeket, az ILS ont le Pétrole csoport javára mais c'est tout) vagy a halálbüntetés (Je suis öntsük). Egy másik néha vitatott téma megtalálható néhány dalát (Les Ricains és Monsieur le Président de France például) az ő tiszteletben tartja és támogatja a kulturális és külpolitikáját az Egyesült Államok. Ő azzal vádolják, hogy egy rasszista miatt a 1976 dal Le Temps des telepek, ahol azt énekelte pozitívan a gyarmatosítás és a rabszolgaság, de Sardou mindig is azt állította a dal volt szarkasztikus. Ő összpontosította minden figyelmét a hazája, figyelmen kívül hagyva a kilátásba a nemzetközi közönség, bár a 1981 egységes Les Lacs du Connemara nem sikerült vált egy nagy nemzetközi siker (espacially Hollandia). Számos ő hit dalok készültek, együttműködve Jacques Revaux és Pierre Delanoë, néhány másik (elsősorban En Chantant) olasz énekes Toto Cutugno.

Még a 21. században, Michel Sardou továbbra is meglehetősen népszerű Franciaországban, elkelt 18 egymást követő tizenöt óra Palais Omnisports de Paris-Bercy 2001, míg a 2004-es album Du plaisir egyenesen száma 1 folt a francia slágerlista.

A karrierje ötven éve, Michel Sardou tett közzé 25 stúdióalbumot, 18 élő albumot, már felvett több mint 340 dalt, lényegében francia, hanem a spanyol, olasz vagy akár az angol és a már eladott közel 90 millió lemezt adott el. Jelenleg ő tekinthető, mint az egyik legnépszerűbb francia művészek a frankofón világ egyik leghatékonyabb, mind az értékesítés és a műsoraiban.

Garou & Michel Sardou, "La rivière de notre enfance"
La Maladie d'Amour. sung by Michel Sardou
MICHEL SARDOU - Bercy 1991 ( COMPLET )
Michel Sardou - En chantant
Michel Sardou - La java de Broadway
Michel Sardou - Les 50 Plus Belles Chansons - Disc 2º...
Michel Sardou - les lacs du Connemara
MichelSardou. je vous ai bien eus
Michel Sardou : Je Vole
michel sardou la maladie d'amour

 
   

Garou & Michel Sardou, "La rivière de notre enfance"



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2015. május 24. Nézettség: 561

Tetszik