Dimitri Hvorostovsky--Hvorosztovszkij

Dimitri Hvorostovsky--Hvorosztovszkij

1 videó
Dmitrij Alekszandrovics Hvorosztovszkij (oroszul Дмитрий Александрович Хворостовский; Krasznojarszk, 1962. október 16. –) orosz operaénekes.
Hvorosztovszkij Krasznojarszkban, Szibériában született. Tanulmányait a Krasznojarszki Művészeti Iskolában végezte. A város Operaházában debütált, szerepe Marullo volt a Rigoletto című operából. Az első díját az orosz Glinka Versenyen nyerte 1987-ben és Toulouse énekversenyen 1988-ban. Nemzetközi ismertséget 1989-ben szerzett, amikor megnyerte a BBC "Cardiff Singer of the World" versenyét, legyőzve a helyi kedvencet, Bryn Terfelt. Nemzetközi színpadon Londonban debütált először, 1990-ben pedig New York-ban lépett fel.
Olaszországban Anyegint játszotta, a siker, ami meghozta neki a világhírnevet, 1993-ban érte a La Traviata előadásakor. Azóta elénekelte szinte minden nagy operaházban, többek között a Metropolitanben, a Royal Opera House Covent Gardenben, a Berlini Állami Operában , a La Scala és a Bécsi Állami Operaházban. A leghíresebb szerepe a New York Times szerint Anyegin címszerepe.

Dimitri Hvorostovsky "Yeletsky's Aria" Pikovaya Dama

 
   

Dimitri Hvorostovsky "Yeletsky's Aria" Pikovaya Dama



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2014. április 1. Nézettség: 433

Tetszik