Disney Históriák  (Walt Disney's Fables)

Disney Históriák (Walt Disney's Fables)

1 videó - 2003
színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm sorozat

Az egész estés számítógép-animációs filmek korában gyakran a történet, a mese rovására megy a látvány. A rajzfilmek aranykorában azonban elsősorban az számított, hogy a film cselekménye, a figurák bája, a zene és látvány összhangban legyen és együttes erővel repítse kis nézőit a mesék csodálatos birodalmába.
A Walt Disney stúdió neve születésétől fogva összeforrt a rajzfilm fogalmával. A mai fiatalok leginkább csak a stúdió újabb filmjeit ismerik, de a DVD-formátum megjelenésének köszönhetően néhány nagy klasszikus is ott lehet az értékes filmgyűjtemények között.
Az igazi ritkaságok, a Disney évtizedekkel ezelőtt készült rövidfilmjei azonban a mai napig hozzáférhetetlenek voltak, de a most induló sorozat segítségével végre az unokák is megismerhetik azokat a feledhetetlen és az idő múlásával bájukból, vonzerejükből mit sem vesztett kisfilmeket,

1. (2003)
A Disney Históriák DVD-kiadványai közül az elsőn az Álmosvölgy legendájának 1949-ben készült rajzfilmváltozatát, és a Koldus és királyfi történet Disney-figurákkal életre keltett, 1990-ben bemutatott változatát találjuk.

2. (2003)
A sorozat második része az 1930-as évekbe repít vissza minket. A 30-as évek végén klasszikus mesék alapján készült hat kisfilm került erre a kiadványra. Láthatjuk többek közt A rút kiskacsa történetét, de a Kis hableány mese első Disney-féle kisfilm-változata is ott található a bájos mesék között.

3. (2003)
Az első, díjnyertes történetben Donald Varázsmatek országba keveredik, ahol síkidom alakúak a növények gyökerei és számok csobognak a patakokban. Akárcsak Alíz Csodaországban, Donald is nehezen találja fel magát a különös országban, de aztán rájön, hogyan boldogulhat.

A második történetben Mickey Egér a főszereplő. A Ben és én című sztoriból megtudhatjuk, hogy egy egér is képes megváltoztatni a történelmet. Kiderül, hogy Mickey nélkül Benjamin Franklin soha nem lehetett volna nagy ember!

A harmadik film főhőse ismét kedvenc kacsánk, Donald, akinek a modern találmányok múzeumában gyűlik meg a baja néhány fantasztikus masinával!

4. (2003)
A legjobb klasszikus Disney-rajzfilmeket tartalmazó sorozat negyedik részéhez érkezett! A Disney Históriák negyedik lemezén kicsi és nagy rajongók hat vidám rajzfilmklasszikust találnak.
A hat rövid, vidám történetben megismerhetjük a Nyúl és a Teknős klasszikus meséjének Disney-féle változatát, Midas király kincséről láthatunk egy szó szerint aranyos mesét, egy újabb történetben is visszatér Teknős Tóbiás és a Nyúl, de a tenger királya, Neptun is felbukkan a mélyből, hogy megvédje birodalmát a gonosz kalózoktól!

5. (2004)
A sorozat ötödik részében hat klasszikus állatmese szórakoztatja a nézőket. Mindegyik örökzöld témát mesél el Walt Disney utánozhatatlan stílusában, kettő közülük Oscar-díjat is nyert!

A Három árva cica, A talpraesett kismalac, a Három kicsi farkas, a Nyuszi puszi, a Lambert, a gyáva oroszlán és a Ferdinand a bika története mind felejthetetlen, hiszen magával ragadó zene, játékos fantáziával megrajzolt animáció és színes, mókás figurák teszik őket azzá.

6. (2005)
A sorozat hatodik részében újabb két klasszikus történet elevenedik meg. Az 1941-ben készült rajzfilm egy kelletlen sárkány kalandjairól szól, míg az 1947-ben bemutatott második alkotás a jól ismert égigérő paszulyszár meséjét dolgozza át igazi Disney stílusban! A mese főhőse ugyanis ezúttal nem más, mint a stúdió jelképe, maga Mickey Egér!

Walt Disney - Karácsonyi Mesék

 
   

Walt Disney - Karácsonyi Mesék



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez gloria.tv videó.
Segítség a gloria.tv típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2012. november 10. Nézettség: 4,020

Tetszik