Tűzszekerek (Chariots of Fire)

Tűzszekerek (Chariots of Fire)

1 videó - 1981
színes, magyarul beszélő, angol filmdráma, 123 perc
A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük.
szereplő(k):
Ben Cross (Harold Abrahams)
Ian Charleson (Eric Liddell)
John Gielgud (Edző)
Ian Holm (Sam Mussabini)
Nigel Havers (Lord Andrew Lindsay)
Alice Krige (Sibyl Gordon)
Nigel Davenport (Lord Birkenhead)
Nicholas Farrell (Aubrey)
Daniel Gerroll (Henry Stallard)

Tűzszekerek

 
   

Tűzszekerek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2011. október 25. Nézettség: 1,775


Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
csütörtök, 2017. október 5. 09:51
Megkértem Juditot, tegye egymás mellé a "Tűzszekerek" és a "Vágyak csapdájában" című filmet.
Ha először az elsőt nézitek meg, és csak utána a másodikat, talán megértitek majd, miért írtam az utóbbiról kissé csalódottan.
A "Tűzszekerek" alapfilm, ami kétszeresen is igaz.
Igaz, mert megtörtént, és igaz azért is, mert a karakterek nem klisében formálódtak valószerűtlenül tökéletessé - és így torzzá, hanem valódi emberek, valódi énjükkel.
(Az igazság kedvéért megjegyezném, hogy a filmben természetesen vannak eltérések a valóban megtörtént események, és a filmben mutatottak között; de a lényegen - ami a fimet művészi színvonalra emeli - ezek nem változtatnak.)

Egy érdekesség:
A párizsi olimpián három magyar futó is továbbjutott a selejtező futamokból. (Gerő a negyeddöntőben harmadik lett - kis híján továbbjutott a középdöntőbe!)
Abrahamson 10,6-ot futott, beállítva az olimpiai rekordot. ugyanilyen idővel nyerte meg a középdöntőt, majd a döntőt is.
A döntő 1924. július 7-én este 7-kor volt. Ettől a naptól kezdve Abrahamson, és a harmadik helyezett Arthur Porritt - aki később Új-Zéland kormányzója lett - minden évben együtt vacsorázott ugyanebben az időben; egészen Abrahamson 1978-ban bekövetkezett haláláig.

Ilyen volt akkoriban a sport...