Az ítélet eladó /Runaway Jury/

Az ítélet eladó /Runaway Jury/

1 videó - 2003
magyarul beszélő, amerikai thriller, 127 perc

Egy fiatal New Orleans-i özvegy férje meggyilkolásának gyanújával polgári pert indít a befolyásos nagyvállalat ellen. Jogi képviseletét Wendell Rohr, az udvarias és választékos modorú déli ügyvéd látja el, aki erkölcsi meggyőződéssel és szívből jövő szenvedéllyel lát neki az ügynek. Ellenfele látszólag a cég érdekeit képviselő védőügyvéd, aki valójában Rankin Fitch, a profi és könyörtelen esküdtszéki szakértő bábja. Fitch és Rohr rájönnek, hogy nem ők az egyetlenek, akik meg akarják nyerni maguknak az esküdteket. Ezt akarja az egyik jelölt, Nick Easter, ráadásul egy titokzatos nő is felbukkan a színen.

Rendező:

Gary Fleder

Szereplők:
Dustin Hoffman (Wendell Rohr), John Cusack (Nicholas Easter), Gene Hackman (Rankin Fitch), Rachel Weisz (Marlee), Bruce Davison (Durwood Cable), Jeremy Piven (Lawrence Green), Nick Searcy (Doyle), Cliff Curtis (Frank Herrera), Stanley Anderson (Henry Jankle), Bill Nunn (Lonnie Shaver), Guy Torry (Eddie Weese)

Az itelet elado

 
   

Az itelet elado



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2017. szeptember 10. Nézettség: 345


Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
szombat, 2017. szeptember 30. 10:51
Sokat töprengtem azon, vajon tényleg ilyen messzire elér a dohánytröszt keze? Hiszen a könyv az ellenük indított perről szól!

Aztán rájöttem, hogy sokkal korábban - már 1999-ben - elkészült a "Bennfentes" című, zseniális film (Russel Crowe; Al Pacino) ami ugyanerről a témáról szól. Ezért voltak kénytelenek átírni a forgatókönyvet az alkotók.
Érdemes lenne elolvasni a könyvet - nem csak a hozzám hasonló könyvmolyoknak, hanem például a dohányosoknak is. Elég sokkoló részletek találhatók benne a dohányzás következtében fellépő elváltozásokkal kapcsolatban; amúgy meg izgalmas is...
Hiába; Grisham mestere a jogi bűnügyi regényeknek!