Raszputyin, az őrült szerzetes (Rasputin The Mad Monk)

Raszputyin, az őrült szerzetes (Rasputin The Mad Monk)

0 videó - 1966
színes, angol életrajzi dráma, 91 perc

A közismert történet egyik nálunk/Mo.-n/ismeretlen verziója ez a fim.Hosszas kutatás után sem találtam arról adatot , hogy játszották valaha Mo.-n , de VHS / DVD megjelenésről sem tudok, igy magától értetődően nincs szinkronizálva , és felirat sem készült hozzá.Lehetséges hogy filmklubokban vetítették a '70-es években , talán alámondással.
Igy kénytelen voltam feliratot késziteni hozzá . Ez az első "komolyabb" forditói munkám , igy kérem a jóindulatotokat , megértéseteket . Persze ha tetszett , jól esne a dicséret , és persze ha van egyébb észrevétel , azt is szívessen veszem.

A film egy kamaradráma , és Cristopher Lee jutalomjátéka . A színész ezidőre már sikerei csúcsán van , igy ő viszi a hátán az egész darabot. Történelminek is nevezhetjük a műfaját , de az amerikaiaktól megszokottan ezt a fogalmat a készítők meglehetőssen szabadon kezelik. Inkább a színészi játék a film erőssége , kiemelve a főszereplő alakítását.

Egy szibériai muzsikot hivnak az orosz cári családhoz, mert az terjedt el róla, hogy csodálatos gyógyítói képességekkel van megáldva. Miután a karizmatikus Raszputyin meggyógyítja a hemofíliától szenvedő cárevicset, korlátlan befolyásra tesz szert a cári családban és környezetében.

Raszputyin az orosz történelem egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb alakjának számít, ebből eredően pedig valódi személyiségét a legendák és a rosszindulatú pletykák szinte a felismerhetetlenségig eltorzították. Az egyszerű muzsik, aki élete végére komoly befolyást nyert az Orosz Birodalom – és közvetetten a világ – sorsának alakításában, valamikor az 1860-70-es években született, feltehetőleg egy Pokrovszkoje nevű szibériai falucskában.

rendező: Don Sharp
forgatókönyvíró: Anthony Hinds
zeneszerző: Don Banks
operatőr: Michael Reed
vágó: Roy Hyde

szereplő(k):
Christopher Lee (Grigorij Raszputyin)
Barbara Shelley (Sonia)
Francis Matthews (Iván)
Richard Pasco (Dr. Zargo)
Suzan Farmer (Vanessa)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2015. május 22. Nézettség: 604

Tetszik