Havasi Balázs - Ecset és Zongora

Havasi Balázs - Ecset és Zongora

0 videó - 2012
MUNKÁCSY emlékkoncert
Zenei tisztelgés a magyar festőgéniusz előtt
Magyar koncertfilm
Vajon mi történne akkor, ha két művész, akiket több mint százötven év választ el egymástól térben és időben találkoznának egymással? Az ECSET és ZONGORA képzőművészet és zene találkozása 12 vadonatúj HAVASI zenei tétel ősbemutatójával, 100 Munkácsy festmény és alkotás tökéletes digitális látványinstallációjával, multimédiás vetítéstechnikával és neves színészek prózai közreműködésével. Zenei tisztelgés és megemlékezés a festőgéniusz előtt.
Történelem, magyarság, hősök, elhivatottság, szerelem jelenik meg zenében, prózában és a világhírű festményeken.
A Munkácsy Mihály festményei iránt kisgyermekkora óta rajongó zongorista-zeneszerző az elmúlt években tizenkét olyan zenei tételt komponált, amelyeket vagy Munkácsy alkotásai, vagy életének mozzanatai inspiráltak. Így jött létre egy rendhagyó zenei produkció, egy modern, 21. századi tisztelgés minden idők egyik legnagyobb magyar művésze előtt, melynek során a Budafoki Dohnányi Zenekar, a hatalmas kivetítőkön megjelenő Munkácsy-műalkotások, a színházi előadásokat idéző aprólékosan megtervezett színpadi dramaturgia 150 év távlatából segítenek megidézni a festő szellemiségét.
A produkció képzőművészet és zene találkozása tizenkét vadonatúj zenei tétel ősbemutatójával, száz Munkácsy-festmény és -alkotás tökéletes digitális látványinstallációjával, multimédiás vetítéstechnikával és neves színészek prózai közreműködésével. Történelem, magyarság, hősök, elhivatottság és szerelem jelenik meg zenében, prózában és a világhírű festményeken.
A premiert követően a produkció nemzetközi bemutató turnéra indul.
Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Kevés kortárs zeneszerzőnek adatik meg, hogy zenéjét tömegekkel ismertethesse meg. Havasi Balázs személyisége, sajátos zenei nyelvezete és a nagyközönségre gyakorolt rendkívüli hatása miatt kiváltságos helyzetben van, hiszen műveit milliók ismerhették meg igen rövid idő alatt. Komponált már szimfonikus zenekarra, kórusra, vonószenekarra, de dobra és zongorára is. Különböző zenei projektjeivel képes lenyűgözni a legelegánsabb koncerttermek, a színházak, a sportcsarnokok vagy akár a nyári fesztiválok közönségét is. Folyamatosan tágítja a zenei műfajok sokszor mesterségesen létrehozott határait. Írt már dalt Tracey Thornnak is, az Everything But The Girl zenekar tagjának, és tartott előadást a TED Global konferencián zenei innovációs törekvéseiről.
Felvételeiből tíz is platinalemez lett.

Rendező: HAVASI Records International


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2013. február 10. Nézettség: 766