Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

8 videó
Teljes nevén Ernest Miller Hemingway. Oak Park-ban (Illinois állam, AEÁ) született 1899. július 21-én, és 1961. július 2-án halt meg Ketchum-ban (Idaho állam, AEÁ). Irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista, újságíró. Az elveszett nemzedék jeles tagja.

Saját élményeiből ihletett regényei és novellái a férfias erényeket testesítik meg. Hemingway műveire jellemző a tömörség, ami mindig sokkal nagyobb mondanivalót hordoz magában, mint ami olvasható. Írói hitvallása a jéghegy-elv volt. Számára a tömören, minden sallang nélkül megírt művek csak a jéghegy csúcsát jelentették, a sorok közötti olvasás elengedhetetlen volt. A történet valós tartalma mindig a felszín alatt játszódik, akárcsak a vízfelszín alatti jéghegy. Kiválóan példázza ezt a Macska az esőben című, rövid lélegzetvételű novellája, ahol egy szinte semmitmondó esemény álarca mögött a férfi és nő közti elkeseredett drámának lehetünk tanúi.

Hemingwayről azt terjesztették, miután megírt egy művet, azt újra átolvasta és kihúzogatta a felesleges szavakat – legfőképpen a mellékneveket – és csak a legszükségesebbeket tartotta meg. Műveire jellemző az ilyen irányú minimalizálás, a jelzők gyér használata, ami szintén a jéghegy csúcsának csiszolását és a rejtett tartalom hangsúlyozását szolgálta. Írói stílusa éles ellentétben állt irodalmi riválisa, William Faulkner stílusával.

Avant 9/12: Anthony Braxton & Gerry Hemingway - Old Dogs (2007) | Invention 8107AM
BLOF & Eliades Ochoa HEMINGWAY
Elmer Bernstein conducts Hemingway's Adventures Of A Young Man - Complete Symphonic Suite
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú
Hemingway delira - Ibrahim Ferrer & Compay Segundo
Soha ne légy szomorú...Zene: Antonio Vivaldi-Largo
The Spanish Earth e

 
   

Avant 9/12: Anthony Braxton & Gerry Hemingway - Old Dogs (2007) | Invention 8107AM



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2013. augusztus 21. Nézettség: 769

Tetszik