Briliáns állati elmék (Brilliant Beasts)

Briliáns állati elmék (Brilliant Beasts)

0 videó - 2007
szinkronizált, háromrészes amerikai ismeretterjesztő film


A sorozat epizódjai olyan állatok képességeit térképezik fel tudományos, s olykor meglepő módszerekkel, melyek ott élnek a közvetlen közelünkben, mégsem mindig nyilvánvaló számunkra a zsenialitásuk.

1. Sertés-zsenik (Hog Genius)
Ólakban vagy többé-kevésbé szabadon kószálva jelenleg mintegy egymilliárd sertés népesíti be a Földet; az Antarktisz kivételével szinte mindenhol jelen vannak, ahol ember él. Táplálkozásunk fontos részét képezik, nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az orvostudományban, és megfelelő tanulmányozás esetén saját intelligenciánk, anatómiánk, sőt érzelmi életünk felé is kaput nyitnak.


2. Kutya-zsenik Dog Genius)
Bolygónkon mindegy 400 millió kutyával osztozunk. Vannak köztük munkakutyák, sportkutyák és művészkutyák, léteznek ebek, melyekre nyugodtan rábízhatjuk magunkat vészhelyzet esetén, és ölebek, melyek még a kanapéra is csak a segítségünkkel képesek felmászni. Vajon mennyire okosak valójában a kutyák? Mi az igazság az ember legjobb barátjának zsenialitásával kapcsolatban?

3. Galamb-zsenik (Pigeon Genius)
A galambok milliószámra népesítik be nagyvárosainkat. Külsőre jellegtelen, szürke madarak, valójában azonban okosabbak, mint gondolnánk: nem csupán kitűnő repülők, de jól is tájékozódnak, hisz ha kell, akár sok száz kilométerről képesek hazatalálni. Hogy mi áll kivételes képességük mögött, hosszú ideje kutatók egész garmadája igyekszik a legkülönfélébb módszerekkel kinyomozni.


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2015. június 7. Nézettség: 694

Tetszik