Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Without Saying a Word This 6 Minute Short Film Will Leave You Speechless



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. december 4. Nézettség: 353

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. december 4. 19:41
Anélkül, hogy egy szót is szólna, ez a 6 perces VIDEÓ szavak nélkül fog hagyni…
Az alábbi 6 perces videóban csak egy rövid részletet láthatunk a Samsara című dokumentumfilmből. Ha egy igazán ledöbbentő, és szívhez szóló filmre vágyunk, érdemes megnézni az egészet, csupán 99perc.

(Módosítva: vasárnap, 2016. december 4. 19:42)
vasárnap, 2016. december 4. 19:41
A Samsara, vagyis A lét örök körforgása, nem egy hagyományos, megszokott értelemben vett dokumentumfilm. Öt év alatt, a világ 25 országában forgatták. A film készítői, Mark Magidson és Ron Fricke a time-lapes technikát részesítették előnyben, 70 mm-es filmkockákra rögzítették az egyes jeleneteket. Nem egy narratív filmről van szó, nem mesélnek, sőt, nem is beszélnek benne, csupán betekintést nyújtanak a világba. Tényeket közvetítenek, különböző szemszögekből mutatják be a világ szépséges, és kegyetlen történéseit.
vasárnap, 2016. december 4. 19:42
A film központi eleme az élet állandó körforgása. Az alábbi részletben egy, a húsiparban készült jelenetet láthatunk, betekintést kaphatunk a nagyipari húsfeldogozás körforgásába. A képkockák az élő állatok világából, a feldolgozóba, az üzletbe, gyorsétterembe, majd az orvosi rendelőbe vezetnek.
vasárnap, 2016. december 4. 19:43
A film nem egy szájbarágós, tudományos történetet mutat be, de a konkrét képkockák egymásutánisága sokkal ledöbbentőbb, és hatásosabb, mintha egy tudományos filmet néznénk. A két alkotó a világ legnagyobb titkait tárja elénk, kicsit más szemszögből tálalva. Érdemes megnézni az egész filmet!
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal