Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Recognizing Ignaz Semmelweis and Handwashing



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Health (Egészség) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2020. március 20. Nézettség: 373

   

Tetszik 1 Hajnal Miki kedveli
Hajnal Miki

Videó megjegyzések

péntek, 2020. március 20. 02:08
A mai napon a világszerte nagyhatású magyar orvos, Semmelweis Ignác előtt tiszteleg a Google
A kereső főoldalán látható különleges logó időzítése kétszeresen is aktuális. Egyrészt Semmelweist 173 éve ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává, másrészt ő jött rá elsőként, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése.
Az 1818. július 1-jén, Budán született Semmelweis a bécsi egyetemre jelentkezett, hogy orvosdoktori diplomát és szülészmesteri oklevelet szerezzen. A 19. században, amikor megkezdte munkáját a bécsi közkórházban, egy titokzatos és ismeretlen fertőzés, a gyermekágyi láz okozott kiugróan magas halálozási rátákat a szülészeti osztályok fiatal anyái között Európa-szerte.
Semmelweis nagy elhivatottsággal kereste ennek okát. Alapos vizsgálat után rájött, hogy a kór egy fertőzés következménye, és a fertőzést az orvos keze terjeszti a korábbi műtétek és boncolások után az anyákra. Kötelezte az orvosi személyzetet, hogy mossanak kezet a betegek vizsgálata előtt, melynek eredményeként a fertőzések száma zuhanni kezdett az osztályán.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal