Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

1991. augusztus 19. Pápalátogatás Szombathely 1



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2017. február 3. Nézettség: 325

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2017. február 3. 19:43
Így még sosem látta a TEK főigazgatóját - Hajdu János akcióban, mielőtt Putyint védte
péntek, 2017. február 3. 19:44
Hajdu János már akkor kiemelt személyek védelemével foglalkozott, amikor Orbán Viktor még farmerban koptatta parlament padjait, épphogy visszatérve a Soros-ösztöndíjon folytatott tanulmányairól. Vessen egy pillantást a 25 évvel ezelőtti terrorelhárítóra!
péntek, 2017. február 3. 19:44
1991-ben, amikor II. János Pál pápa először érkezett Magyarországra, a Top Gun magazin újságírójának, Sebők Jánosnak a korabeli számban "sikerült szóra bírnia egy olyan kommandóst, aki itt-tartózkodása alatt végig a pápa közvetlen közelében tartózkodott". Megtudtuk, hogy a névtelenül nyilatkozó kommandós nem más, mint a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János.
péntek, 2017. február 3. 19:44
Hajdu elmondása szerint az egység egy 20 fős csapatból, 14 kormányőrből és 6 kommandósból állt.
Itt egy újabb kép, ezen valószínűleg már a napszemüveget nem viselő, jobboldalt látható férfi Hajdu.
péntek, 2017. február 3. 19:44
Hajduék végig a pápát kísérték, a tömeget figyelték és a problémás elemeket próbálták kiszűrni. Az ő feladatuk lett volna a fegyveres, vagy "testközeli akciók" elhárítása is, amíg a pápát saját testőrei kimenekítik a helyszínről. Azt mondta, a pápa testőreivel eleinte hűvös volt a viszony, de mikor látták, hogy mindenki szakszerűen látja el a feladatát, akkor már tudtak együtt dolgozni. A pápa védelme azért is volt kiemelt feladat, mert már követtek el merényletet 10 évvel korábban, akkor Mehmet Ali Agcának sikerült megsebesítenie. A támadást a pápa sosem heverte ki teljesen.
péntek, 2017. február 3. 19:45
Hajdu arról is beszél, hogy nem hívő és nem politizál, de különleges feladatként élte meg a pápa védelmét, ami rendkívüli igénybevételt jelentett öt napon keresztül. A látogatás végén pedig a pápa is fogadta őket és megköszönte a munkájukat.
péntek, 2017. február 3. 19:45
A világ legvédettebb személyei a pápa, az izraeli miniszterelnök, az amerikai, valamint az orosz elnök. Hajdu ma ez utóbbi védelmét koordinálja, bár nem a helyszínről, hanem egy a városban felállított ellenőrző központból.
péntek, 2017. február 3. 19:45
Ha ügyes, ezen a korabeli videón is könnyedén kiszúrhatja Hajdu tábornokot, ahogyan a pápa mellett mozog a védelem magyar egységének tagjaként.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal