Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 03 Disznótor, fesztivál, jótékonykodás



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 3. Nézettség: 325

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 3. 18:08
Disznótoros volt a hangulat ma Palicson. Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Hagyományos Ízek Fesztiválját, ezen belül pedig a Nemzetközi Tepertősütő Fesztivált. A rendezvényen helyi termékek és karácsonyi kellékek kirakodóvására is várta a látogatókat.
Mivel a tepertő elkészülése többórás folyamat, a versenyzők már idejekorán gondoskodtak a reggeliről. Hogy mi a titka a jó tepertőnek? Nos, ezzel kapcsolatban mindenki másra esküszik. Galambos Lajos, Szabadka: „Zsírral és vízzel kell föltenni, állandóan keverni, amíg fel nem adja a levét, a zsírját. Az elején kell rá vigyázni.”
szombat, 2016. december 3. 18:09
Egyesek hatalmas darabokba vágták a tepertőnek valót, mások apróra, bőrrel együtt vagy anélkül, a végén tejet öntenek rá, hogy pirosabb legyen, vagy vízzel szentelik meg. Sebők István, Radanovác: „Mi odahaza úgy csináljuk, hogy a fele tepertőt kiszedjük egy zárt edénybe, kinyomott fokhagymát teszünk rá és lezárjuk. Másnap azt fogyasztjuk. Az fogy el legelőbb a disznótorból, mert finomabb, mint a rántott hús.”
Összesen huszonegy csapat vetélkedett, köztük három magyarországi. Engi Norbert, főszervező, Tepertősütő Fesztivál: „A zsűri szakmabeli, végül is nagy tudású emberek, el tudják bírálni, mi pedig szép ajándékokkal készültünk. Az első helyezett egy Soko Banja-i üdülést nyer két személy részére.”
A rendezvényt a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság és a szabadkai önkormányzat támogatta. Osztrogonác Simon, mezőgazdasággal megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Nem biztos, hogy egész évben kizárólag a fürdőturizmusra kell összpontosítani, hanem különböző rendezvényekre is lehet, amelyek a helyi tradíciókat, a helyi szokásokat mutatják be.”
A kisült tepertőt a csapatok megtartják maguknak, a zsírt viszont jótékonysági célja ajánlják fel rászoruló családoknak.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal