Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

21016 10 28 Második kerítés épül a magyar-szerb határon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. október 28. Nézettség: 401

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. október 28. 20:56
Második kerítés épül a meglévő mellé a magyar-szerb határon. A napokban kezdték el a munkálatokat a magyarországi Bács-Kiskun megyében. Bácsszentgyörgy és Gara között a műszaki zárat jelenleg összesen 10,3 kilométer hosszúságban, fogvatartottak építik, a munkálatokban a honvédség egyelőre nem vesz részt.
péntek, 2016. október 28. 20:56
Bácsszentgyörgy békés, kis falu a magyarországi Bács-Kiskun megyében, a falutól csupán pár száz méterre található a szerb-magyar határ. Amióta tavaly megépült a kerítés a migránsok nem járnak be a faluba. Tóth István: „Mostanában nem igen járnak erre, nyugalom van, csend van.”
péntek, 2016. október 28. 20:56
A szomszédos Gara településen szükségesnek érzik az új kerítés építését. Pallagi György: „Szükséges, meg nem akarjuk, hogy holnapután már itt legyenek a kertünk alatt. Őrizzük meg ezt a kis Magyarországot, amit Trianonban széttéptek, ez az igazság. Maradjunk magyarok, nem akarunk mi eliszlámosodni, ne legyenek itt mecsetek, szóljon itt ez a harang, szóljon a reformátusoké, maradjunk magyarok.”
péntek, 2016. október 28. 20:57
Az új határkerítés, az elkészült határvédelmi szervek reagálóképességét javító, úgynevezett manőverút Magyarország felőli oldalára épül. A biztonsági határzár mellett húzódó, 150 kilométer hosszú út nemrég lett kész és lehetővé teszi, hogy a rendőrök és katonák esőben és hóban is folyamatosan tudjanak járőrözni. Bátori József: „Én is csak hallomásból tudom, hogy második kerítés is lesz, szilárd útburkolat lesz, meg hőkamerák lesznek állítólag.”
péntek, 2016. október 28. 20:57
Az új kerítéshez szükséges építőanyagokat már odaszállították Bácsszentgyörgyre. Az elemekből készül az új, úgynevezett okoskerítés, amely éjjellátó-, hő- és mozgásérzékelő kamerákkal lesz ellátva, így ha határsértést érzékel azonnal riasztja a határrendészetet.
péntek, 2016. október 28. 20:57
Az új kerítésnek köszönhetően kevesebb határőrnek kell majd szolgálatban lennie és járőröznie. A munkálatokat nem tudtuk megnézni, mivel az esőzések miatt akkora sártengerek alakultak ki, hogy csak traktorral közelíthető meg az építési terület.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal