Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Jelentősen lecsökkent a migránsok száma Kelebián és Horgoson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. október 26. Nézettség: 329

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. október 26. 20:25
Számuk egyik táborban sem haladja meg a százat. A segélyszervezetek továbbra is folyamatosan jelen vannak a migránsok között. A horgosi tábor megközelítése viszont egyre nehezebb. Az odavezető földes út szinte járhatatlan.
szerda, 2016. október 26. 20:25
A kelebiai rögtönzött sátortáborban kedd délelőtt mintegy százan tartózkodtak. Ami a migránsok összetételét illeti sok közöttük a gyerek. Új, pöttyös labdával játszott két migráns gyerek a sátrak között. A játékot magyarországi segélyszervezetektől kapták. A pécsi Szent Egyed közösség meleg holmit is hozott a migránsoknak. Nagy János, a pécsi Szent Egyed közösség vezetője: „Azért jöttünk, hogy néhány olyan holmit hozzunk, ami hasznos itt a túléléshez, ami segít akkor ha nagyon nagy esőzés van, műanyag sátorlapokat hoztunk, amiket kitudnak feszíteni, jobb minőségű cipőket, amivel a hideget el lehet viselni.”
szerda, 2016. október 26. 20:25
A Pécsi Bokor Szövetség tagjai is eljöttek a szerb-magyar határ között található sátortáborba. Az autójuk csomagterében a labdák és a sátorlapok mellett élelmiszer is volt. Kőszeginé Melinda, Pécsi Bokor Szövetség tagja: „Cukrot meg teát kértek, hogy azt hozzunk. Ruhaféléket, takarót hoztunk sokat, hálózsákot. Mindenki amit talált otthon, azt összerakta.”
szerda, 2016. október 26. 20:26
A pécsi segélyszállítmány a horgosi táborba körülményesen érkezett meg. „Ez a sártenger vezet a horgosi sátortáborhoz. Autóval szinte lehetetlen továbbhaladni, így megpróbáltuk gyalog megközelíteni a tábort.”
szerda, 2016. október 26. 20:26
Tizenöt perces séta után megérkeztünk a migránsok táborához. Addigra a segélyszállítmány is célba ért, igaz a hosszabb útvonalon és egy határellenőrzés után. A szabad ég alatt várakozó migránsok száma 100 alatt volt a Horgos-Röszke határ között. A több ezer Szerbiában rekedt migráns meleg helyen éjszakázik az ország 10 működő befogadóközpontjában.
szerda, 2016. október 26. 20:26
migráns meleg helyen éjszakázik az ország 10 működő befogadóközpontjában.
Összetákolt sátrakban alszanak a migránsok Horgoson. Nekik viszont már nem kell sok éjszakát kibírniuk, hiszen már csak azok maradtak itt, akik hamarosan átjutnak Magyarországra.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal