Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 08 Kukoricafesztivált tartottak Magyarkanizsán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 8. Nézettség: 313

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 8. 20:21
Második évtizedébe lépett Magyarkanizsa egyik legjelentősebb hagyományőrző rendezvénye, a Kukoricafesztivál. Az esemény pénteken este szőttes- és gyermekrajz-kiállítással, valamint táncházzal kezdődött.
szombat, 2016. október 8. 20:21
A magyarkanizsai Városháza előtt már sokan várták a felvonulók érkezését. A XI. Kukoricafesztivált Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke nyitotta meg. Időközben a középiskola tangazdaságában megkezdődött a kukoricával kapcsolatos hagyományos szakmai tanácskozás. A megnyitó után a házigazda Tisza Néptáncegyesület, valamint az itthoni és külföldi csapatok táncosai léptek közönség elé, majd megkezdődtek a gyermekprogramok.
szombat, 2016. október 8. 20:22
A gazdag kirakodóvásár kínálatában sok finomságot is lehetett vásárolni. A főtt kukorica darabja 20 dinár volt, amit a táncosok szülei, nagyszülei főztek. Köztük volt Nagy József is. „Az a feladatunk, hogy segítsünk a szervezőnek, hogy minél jobban sikerüljön a Kukoricafesztivál.”
szombat, 2016. október 8. 20:22
Úri Erzsébet, aki az eddigi fesztiválokon is a görhesütést mutatta be az érdeklődőknek, az idén már az utánpótlásról is gondoskodott. Bella Beáta ma reggel tanulta meg Erzsikétől a görhekésztés fortélyait, és már keveri is a kukorica-alapanyagú sütemény masszáját. Bella Beáta: „Sós görhe készül most itt, ebben van túró, kukoricaliszt, kukoricadara, tojás, só és olaj.”
szombat, 2016. október 8. 20:22
Noha minden meghívott az idén sem tudott eljönni, a főszervező, Tóth Ágnes, a Tisza Néptáncegyesület vezetője mégis elégedett, hiszen sok a kíváncsiskodó, látványosak a programok és az égiek is a szervezők mellé álltak.
szombat, 2016. október 8. 20:23
„Gyergyón kívül Üllés van külföldről, és estére érkeznek szegedi és deszki táncos barátaink. Nagyon sok helyről nem tudtak eljönni, mert vannak, akik épp 35. évfordulójukat ünneplik, pontosabban Tata, de nagy sajnálattal közölték, hogy pontosan erre a napra esett nekik is az ünnepségük. A kiskunhalasiak sem tudtak eljönni, de mindenki megígérte, hogy jövőre itt lesz.”
szombat, 2016. október 8. 20:23
A délután folyamán a község és a környék, valamint a vendég művelődési egyesületek táncosai léptek fel, sor került a görhesütő verseny és a gyermekrajzok eredményhirdetésére, majd a népzenei gálára is, amit este táncház követ majd. Vasárnap délután néptáncgálával ér véget a látványos fesztivál.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal