Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 26 Fennállásának 760. évfordulóját ünnepelte Firigyháza



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. szeptember 26. Nézettség: 285

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. szeptember 26. 18:48
A bánáti faluban az ott élők és a településről elszármazottak ünnepi szentmisével és művelődési műsorral ünnepelték meg a jeles dátumot. A 2011-es népszámlálási adatok szerint a Törökkanizsa községben található Firigyházán mindössze 136 személy él. Az észak-bánáti falu azonban lassan nyolc évszázados múltra tekint vissza. A település 760 éves fennállásának alkalmából ünnepi szentmisét tartottak a Ricze-ház udvarán, majd egy feszületet szenteltek fel a falu központjában.
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:48
Illés Albert, a magyar jezsuita rend tagja: „Ha egy nép megtudja őrizni a kultúráját és megtudja őrizni az identitását ilyen mélyen, hogy lelki, szellemi és fizikai örömben is így együtt tud lenni, akkor annak a népnek van jövője.”
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:49
Firigyháza búcsújának napja egyben a településről elszármazottak ünnepe is.
Tratyik István: „Mindig visszatérek, mivel az öcsémnek itt van a családi háza, a régi nagyapai ház. Minden éveb búcsú napján, Firigyháza történelmi napján, ami a legszebb nap, ami hozzá fűződik, mi visszatérünk.”
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:49
Masa János: „Jó érzés. Az embert elfogja egy honvágy érzés. Megismerkedünk azokkal, akik elmentek meg azokkal is, akik itt maradtak.”
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:49
Szent Mihály arkangyal és Firigyháza búcsújának ünnepét a negyed évszázados jubileumát ünneplő törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai tették színesebbé.
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:49
ünneplő törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai tették színesebbé.
Újhelyi Nándor, elnök, Törökkanizsa KKT: „Mi már öt éve szervezzük a falutalálkozót, a búcsú napján. Visszajönnek azok, akik elszármaztak. Találkoznak a rég látott ismerősökkel és felidézik a régi emlékeket és tulajdonképpen ennek az egész rendezvénynek egy iszonyatosan nagy közösséget megtartó jellege van. Úgy gondolom ezért fontos, hogy minden évben megszervezzük és, hogy ragaszkodjunk gyökereinkhez.”
hétfő, 2016. szeptember 26. 18:50
A firigyháziak találkozóját a hagyományos búcsú-napi bál zárta.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal