Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 19 Kiosztották a Külhoni Magyarságért Díjakat Budapesten



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. augusztus 19. Nézettség: 336

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. augusztus 19. 23:12
Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: „Személyszerint a nagyszerű tetteknek az értékelése, az adott közösségeknek, nemzetrészeknek az elismerése, hogy a magyar állam figyel rájuk és szereti őket és az egyetemes magyar nemzetnek meghatározó részei. És igenis van egy politikai üzenet. Hogy üldözött magyarjainknak nem fogjuk elengedni a kezét akármit csinálnak az ellenségeink.”
péntek, 2016. augusztus 19. 23:13
A 10 díjazott között volt a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is. Az elismerést az intézet megbízott igazgatója, Varga Tamás vette át.
Varga Tamás, megbízott igazgató, VMMI: „Olyan munkának az eredményét ismerik el, amire nem várunk elismerést.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:13
A dolgunkat végezzük, csináljuk azt, amire felesküdtünk és egyszer csak mint derült égből villámcsapás kapunk egy ilyen magasztos díjat. Ez egy nagyon jól eső érzés, nagyon felemelő érzés az egész művelődési intézetnek az eddigi munkássága, az összes mostani és mindenkori dolgozójának az érdeme ez a díj.”
péntek, 2016. augusztus 19. 23:14
A zentai székhelyű VMMI, mint állami intézmény 2005-ben jött létre. Feladata, többek között, a vajdasági magyar nemzeti közösség kultúrájának dokumentálása, kutatása és bemutatása. Az intézetet a Vajdasági Autonóm Tartomány és a Magyar Nemzeti Tanács működteti.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:14
Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet az elmúlt 10 évben a délvidéki magyarságnak egy olyan egyedülálló intézményévé vált, amely megkerülhetetlen, amely a semmiből nőtt ki és amely azt példázza, azt jeleníti meg, hogy anyaországi támogatás nélkül, helyi jószándékból, akaratból és elszánt, elkötelezett emberekből és mostanság elmondhatjuk az intézet esetében, elkötelezett fiatalokból, hogyha nincs egy csapat, akkor mindez nem jöhetett volna létre.”
péntek, 2016. augusztus 19. 23:14
A díjazottak között szerepelt továbbá a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma, a felvidéki Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, a szintén felvidék Puss Sándor atya, a kárpátaljai Zelei Miklós, az erdélyi Szőke Domokos, Ráduly Róbert Kálmán, Mezei János és Antal Árpád András.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:15
A Külhoni Magyarságért Díjat a határon túl élő magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, a nemzet örökségének megőrzésében, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződésben kiemelkedő tevékenységet végző munkáért adományozzák.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:15
Potápi Árpád János, nemzetpolitikárét felelős államtitkár, Magyarország: „Nem csak a díjazottaknak fontos ez a kitüntető cím, hanem annak a közösségnek is, azoknak az embereknek is, akik közül érkeztek a díjazottak.
péntek, 2016. augusztus 19. 23:15
Egy ilyen díjnak az átnyújtása megerősítése annak, hogy a díjazottak eddig jó irányba haladtak és egy olyan tevékenységet láttak el, amely nem csak az ő közösségük, hanem az egész magyar nemzetnek a javát szolgálta.”
péntek, 2016. augusztus 19. 23:16
Az ünnepélyes díjkiosztón a bácsfeketehegyi Török Noémi és a szabadkai Juhász Zenekar szórakoztatta a jelenlevőket.
12 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »