Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 06 Mozikészítés a szabadkai Klein House közösségi bárban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. augusztus 6. Nézettség: 261

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. augusztus 6. 20:49
Szekeres Csaba és a Szab-way összművészeti szervezet játékos mozikészítésre invitálta a közönséget pénteken Szabadkán a Klein House közösségi bárban. A szenvedélybeteg Janek történetét egy rajzoló, egy zenész, két színész, egy történetfejlesztő és a történet kitalálója, vagyis a közönség keltette életre.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:49
Filmkészítés céljából első alkalommal hívta improvizációs játékra a Szab-way tagjait és a közönséget Szekeres Csaba magyarországi rendező. Az interaktív játék a filmkészítés alapszabályait, illetve annak sarkpontjait követte.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:50
A játéknak három kötelező munkatársa volt, akik a Szab-way összművészeti szervezet tagjai. „A nézővel találja ki Csaba a történetet itt helyben, a rajzoló ezt vázlatos formában megrajzolja úgy, hogy ez rögtön ki is van vetítve, egy zenész , aki a hangulatát zenében megteremti és a két színész, egy férfi és egy női hang, aki a kitalált karakterekhez adja a hangját. A végén ezt a filmet meg tudjuk nézni.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:50
Ebben az irányított játékban, a játékmester, azaz Szekeres Csaba rendező, különböző történet-lehetőségeket kínált fel, segített a csomópontoknál, és végül megszületett egy, a hagyományos mozi keretein túlmutató műfaj. Dráma és komédia a közönség habitusa, igénye, vérmérséklete, hangulata alapján. „A történetfejlesztés egy tudatos folyamat. Ez az alap.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:50
Erre próbálom azt felépíteni, hogy ebbe a tudatos folyamatba hogyan lehet a kreatív dolgokat beemelni, ebben a közönség segít. A tudatosság az egyfajta tudás, vagy szakma, a játék, a kreativitás pedig a közönség felől jön.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:51
A közös alkotásban a nézők valóban egy kreatív folyamat részesei lettek, ők alakították a figurák megteremtésén és a történetmesélésen keresztül a kisfilm menetét. „Nekem az tetszik most, körülbelül a felénél tartunk ennek a folyamatnak, hogyan alakul ki egy történet, és hogyan épülnek fel a karakterek és hogy melyek azok a pontok, amik, mint ahogyan a mítoszokban is benne vannak azok a kulcsfontosságú fordulópontok, amik egy történetben, akár egy sikerfilmben is mindig megjelennek.”
szombat, 2016. augusztus 6. 20:51
Ezt az improvizációs rajzolós mozikészítési technikát várhatóan Budapesten, egy ottani közönséggel is végigjátsszák majd.
szombat, 2016. augusztus 6. 20:51
További sikereket.!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal