Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 21 Gazdasági témák a Bálványosi Szabadegyetemen



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. július 21. Nézettség: 257

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. július 21. 20:01
A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor csütörtöki programnapján a gazdaság került előtérbe. Az anyaországi gazdasági tervekről a magyar nemzetgazdasági miniszter tartott előadást, míg a Kárpát-medence magyarlakta területeinek nehézségeiről és sikereiről helyi szakemberek számoltak be az erdélyi Tusnádfürdőn.
csütörtök, 2016. július 21. 20:01
Az Európai Unió által a tagállamok számára biztosított forrásokra gyakran úgy tekintenek, mint ingyenesen felhasználható pénzre. Ez azonban nincs így, az EU szigorúan ellenőrzi és szabályokhoz köti azok hasznosítását. Ezért lett a csütörtöki erdélyi előadás témamondata: Gazdaságfejlesztés hazai forrásokból. Kincs, ami nincs? A választ Varga Mihály, Magyarország nemzetgazdasági minisztere boncolgatta az ország elmúlt hat évének gazdasági eredményei és a jövő év terveinek a tükrében.
csütörtök, 2016. július 21. 20:02
„A beruházások területén ma a magyar gazdaság fejlesztésének, beruházásainak a bruttó hazai termékhez viszonyítva a 6 százalékát adják az uniós fejlesztési források, és mintegy 4-4,5 százalékát adják a hazai, belső források, tehát egyre inkább kiegyensúlyozódik ez a két forrás, ezért nincs igaza azoknak, akik azt mondják mindig, hogy az uniós támogatások lökik előre a közép-európai növekedéseket. Ez nem igaz. Ez Magyarország esetében sem igaz. Jelentős belső forrásaink vannak már szerencsére.”
csütörtök, 2016. július 21. 20:02
A helyi erőforrások felhasználásának van a legnagyobb jelentősége – emelte ki Világi Oszkár, aki a 90-es években sok más csallóközihez hasonlóan fokhagymatermesztésből próbált megélni. A mára nemzetközi céghálózatot működtető felvidéki üzletember szerint a megfelelő gazdasági légkör megteremtése az állam dolga, a szaktudást pedig a vállalkozók biztosítják.
csütörtök, 2016. július 21. 20:02
Világi Oszkár, vezérigazgató, Slovnaft: „Ami értékünk van, az a tudásunk. Az a tudás, az pillanatnyi tudás meg történelmi tudás. Ha ezt át tudjuk fordítani gazdasági erőbe, akkor ez egy óriási tett. S ha ezt a tettet megtesszük, akkor a végén olyan értéket teremtünk, ami szintén történelmileg egy előnyt fog adni a következő nemzedéknek.
csütörtök, 2016. július 21. 20:03
Ezt kell megfognunk. Ha ez mellett van egy európai uniós támogatás az jó, hogy van, de itt, belül kell megtalálnunk az erőt és belül kell megtalálni a tudást. A mindenkori kormányoknak pedig adni kell egy teret, amik jobb esetben ezt segítik, de rosszabb esetben legalább nem ölik meg.”
csütörtök, 2016. július 21. 20:03
Románia számára 2020-ig 43 milliárd euró áll rendelkezésére uniós alapokból, ez az ország számára hatalmas fejlesztési lehetőséget kínál. Diósi László, az OTP Románia vezérigazgatója hangsúlyozta, az ország 10 százalékos nemzeti össztermék növekedése még a csatlakozás előtt történt, főként hazai forrásból.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal