Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 17 Falunapot és az elszármazottak találkozóját tartották Majdányon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. július 17. Nézettség: 339

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. július 17. 19:37
Falunapot, valamint a Majdányról és Rábéról elszármazottak találkozóját tartották szombaton Majdányon. A szervező helyi közösség és a rábéi Vadvirág Művelődési Egyesület gyermekprogramokkal és főzőversennyel várta a helybelieket és a vendégeket, akik közül többen külföldről látogattak haza.
vasárnap, 2016. július 17. 19:38
A labdarúgó-pálya kerítése mellett 28 bográcsban főtt a sertéspörkölt, amelyben Igor Krstić oroszlámosi résztvevő bizonyult a legjobbnak. A különdíjat a 26 éve Franciaországban élő, rábéi származású Falusi Mihály érdemelte ki, aki francia módra készítette a gulyást. Pirospaprika helyett két liter vörösborral színesítette az ételt.
vasárnap, 2016. július 17. 19:38
Mihály francia feleségével együtt Rábén élő édesapját látogatta meg, de a két faluból elszármazottak találkozóján is részt vett. „Arra is, meg hogy a családot meglátogassuk minden évben. Huszonhat éve minden évben jövünk, így nyáron, mert Franciaországban mindig kötve vagyunk a gyerekekhez, mert ők júliusig iskolában vannak.”
vasárnap, 2016. július 17. 19:38
Molnár Károlyt 1967-ben fiatal házasként a jobb megélhetés vezérelte Rábéról Csókára. Dolgozott az építőiparban, vállalkozást nyitott, mindeközben pedig aktívan muzsikált egy lakodalmas zenekarban. „Így döntöttünk, hogy elmegyünk innen. Én zenészkedtem, negyven évig zenész voltam, itt kezdtem 15 éves koromban és 55 évesen hagytam abba Csókán.”
vasárnap, 2016. július 17. 19:39
A szervezők korábban a gyerekeknek szervezték ezt az eseményt, amelynek sikere láttán egyre inkább jelentkezett az igény az elszármazottak találkozójának megszervezésére – mondta Mihók Kucora Eszter, a Vadvirág Művelődési Egyesület elnöke. „Rengetegen elmentek, elszármaztak Majdányról és Rábéról, és jöttek a visszajelzések, hogy bővítsük, és akkor sor került a rábéiak, majdányiak találkozójára, egyre tömegesebb lett a rendezvény. A gyerekjátékok mellett most már évek óta van főzőverseny, tavaly 23 csapatunk volt, idén 28.”
vasárnap, 2016. július 17. 19:39
A rábéiak és majdányiak találkozójára hűvös, szeles, de esőmentes időben került sor. A találkozó jó hangulatú bállal zárult.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal