Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 15 Reakciók a nizzai támadásra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 15. Nézettség: 334

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 15. 18:15
François Hollande francia elnök terrortámadásnak minősítette a Nizzában történteket. Az amerikai elnök, a német kancellár és a kínai kormányfő is elítélte a támadást, amely valószínűleg az Iszlám Államhoz köthető, bár egyelőre még senki sem vállalta magára az akciót.
péntek, 2016. július 15. 18:15
François Hollande francia elnök már éjszaka terrortámadásnak minősítette a Nizzában történteket. „Ez a támadás tagadhatatlanul terrorista jellegű, ez ismételten egy teljesen erőszakos tett. Egyértelmű, mindent meg kell tennünk azért, hogy harcoljunk a terrorizmus csapásai ellen.”
péntek, 2016. július 15. 18:15
Hollande azt is bejelentette, hogy a történtek után három hónappal meghosszabbítják a tavaly november 13-i merényleteket követően életbe léptetett rendkívüli állapotot, és növelik az utcákra küldött biztonsági erők létszámát. Beszédében a francia elnök szükségesnek nevezte azt is, hogy tovább erősítsék a katonai jelenlétet Irakban és Szíriában.
péntek, 2016. július 15. 18:16
A francia belügyminiszter már éjszaka Nizzába érkezett. Azt mondta, a legnagyobb fokú éberségre van most szükség, mert “háborúban állunk a terroristákkal, akik mindenáron, szélsőségesen erőszakos módon akarnak lesújtani ránk”.
péntek, 2016. július 15. 18:16
Kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak Angela Merkel német kancellár is, aki a mongóliai Ulánbátorban, az Ázsia-Európa csúcstalálkozó helyszínén újságíróknak nyilatkozva kiemelte, Németország kiáll Franciaország mellett a terrorizmus ellen folytatott harcban. „Ezen a napon szolidaritásunkat fejezzük ki minden Németországban élő ember nevében a francia barátainknak, és szolidaritást vállal minden olyan ország is, amely részt vesz a terrorizmus elleni harcban.”
péntek, 2016. július 15. 18:16
Az Európai Unió a francia kormány mellett áll az erőszak és a terrorizmus elleni küzdelmében – szögezte le Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki úgy fogalmazott, „szomorú ez a nap Franciaország és egész Európa számára”.
péntek, 2016. július 15. 18:17
Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki, amelyben az áll, elítéli a Nizzában történteket, a támadást „szörnyű terrorcselekménynek” nevezte.
péntek, 2016. július 15. 18:17
A kínai kormányfő is reagált. Elítélte a terrorizmus minden formáját és együttérzését fejezte ki a nizzai teherautós tömeggyilkosság áldozatai hozzátartozóinak.
péntek, 2016. július 15. 18:18
Áder János mély megrendüléssel fogadta a tragikus hírt a csütörtök esti, nizzai támadásról. A magyar köztársasági elnök táviratában fejezte ki részvétét az áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak Magyarország és a maga nevében.
péntek, 2016. július 15. 18:18
Áder János hangsúlyozta, az alattomos tett megerősíti közös meggyőződésüket abban, hogy mindent meg kell tenniük, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék a terror és a pusztítás erői. Ebben a küzdelemben pedig Franciaország a továbbiakban is számíthat Magyarország támogatására – fűzte hozzá.
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal