Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 03 Alpesi mormota született a Szegedi Vadasparkban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. július 4. Nézettség: 265

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. július 4. 09:22
A Szegedi Vadasparkban megszületett az első alpesi mormota. Még a gondozók is meglepődtek azon, hogy a tavaly betelepített mormotapár már szaporodott. Az egyik gondozó vette észre etetés közben, hogy kis mormotával bővült a család.
hétfő, 2016. július 4. 09:22
Nem zavartatta magát kameránk előtt a Szegedi Vadaspark legifjabb állata, az alpesi mormota. Ottjártunkkor éppen ebédidő volt, és a kicsi békésen rágcsálta a répát. Két hete látott napvilágot a tavaly idetelepített mormotapár utódjaként. Az állat egyébként Európa magashegységeiben él, az Alpok területén viszonylag gyakorinak számít.
hétfő, 2016. július 4. 09:23
A Kárpátokban szintén őshonos volt, de mára szinte teljesen kipusztult. Az állatvédők azért küzdenek, hogy megmentsék ezt a fajt. Ezért telepítettek Szegedre egy nőstény és egy hím mormotát, a barnamedve kifutója mellett kapták meg új otthonukat. Hegyi körülményeket alakítottak ki a számukra, majd a maguk ásta bonyolult alagútrendszerben 6­7 hónapon át teleltek.
hétfő, 2016. július 4. 09:23
A vadaspark dolgozói szerint a sors iróniája, hogy Magyarország első állatkerti mormotája az Alföldön született.
hétfő, 2016. július 4. 09:24
Endrédi Lajos gyűjteményi részlegvezető, Szegedi Vadaspark: „Egyféle meglepetés volt, miután nálunk a mormoták fél vagy vadkörülmények között élnek nálunk, tehát kiterjedt üregrendszert ásnak, amiben 6­7 hónapig tart a telelésük. Nálunk is sokáig tartott, március végén, április elején bukkantak fel először. Akkor vettük észre.
hétfő, 2016. július 4. 09:24
Így nem sok tudomásunk volt arról, hogy éppen most vemhes­e a nőstény vagy nem. Tehát onnan vettük észre mi is, hogy kölyök született, hogy előbukkant az üregből a nőstény.”
hétfő, 2016. július 4. 09:24
A Vadaspark dolgozói több okból is örülnek annak, hogy a mormotapár szaporodott. Az állatok bizonyára jól érzik magukat a helyükön, így előfordulhat, hogy a jövőben újabb kicsinnyel bővül majd a mormotacsalád.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal