Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 30 Komoly uniós feladatok várnak Szlovákiára



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 1. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 1. 00:05
Brüsszelnek az elkövetkező hat hónapban választ kell adnia arra, hogy mi lesz Európa jövője. Az EU Tanácsának elnökségét holnap Szlovákia veszi át. Pozsony előtt nagy kihívások állnak.
péntek, 2016. július 1. 00:05
Az európai család elmúlt tíz évét a pénzügyi és az ukrán válság, a terrorizmus és a migránsok visszatarthatatlan hulláma jellemezte. A legutóbbi nehézség, azaz London és Brüsszel elválása lesz a legnagyobb megpróbáltatás Szlovákia számára. Pozsony négy prioritást jelölt meg.
péntek, 2016. július 1. 00:06
Peter Susko, belgrádi nagykövet-helyettes, Szlovákia: „Az első prioritás a gazdaságilag erős Európa, a második a korszerű egységes piac. Ezt követi a fenntartható migráns- és menedékpolitika, majd végül, de nem utolsó sorban teljes Európa mozgósítása, beleértve a bővítési folyamatot, amelyet az Európai Unió egyik fontosabb eszközének tartunk.”
péntek, 2016. július 1. 00:06
Jelentősek az EU-csatlakozás küszöbén álló országok felé irányuló üzenetek is. Dragan Đukanović, alelnök, Külpolitikai Központ: „Nyugat-Balkánt illetően a legjelentősebb, hogy éppen ez az elnökség ideje alatt kifejezetten fontos marad a bővítési folyamat.
péntek, 2016. július 1. 00:06
Szerintem fontos az is, hogy ez a politika most a Nyugat-Balkán minden államára vonatkozzon, különösen mindazok után, ami a Brexittel kapcsolatban történt, mert úgy tűnik, fennáll az erősödő euroszkepticizmus veszélye.”
péntek, 2016. július 1. 00:07
A Brexit után az EU 27 tagállama azt üzeni, egységesek maradnak. Szlovákia belgrádi nagykövetségén úgy vélik, ez az egyetlen mód a válságból való kilábalásra. Peter Susko szerint most felülvizsgálják az európai értékeket, Szlovákiának pedig választ kell majd adnia a nyitott kérdésekre.
péntek, 2016. július 1. 00:07
Az Európai Uniónak a következő hat hónapban kellene meghatározni, mely irányba halad. Pozsony munkájának eredményét az év végén láthatjuk majd meg, amikor Málta veszi át az elnökséget.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal