Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 29 A világ vezető politikusai elítélik a törökországi merényletet



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. június 30. Nézettség: 321

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. június 30. 21:27
A világ vezető politikusai mindannyian elítélik az isztambuli Atatürk reptéren történt merényletet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a török hatóságok tájékoztatására hivatkozva megerősítette, hogy az isztambuli robbantásnak nincs magyar áldozata vagy sérültje.
csütörtök, 2016. június 30. 21:27
Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke sajtóközleményben reagált. Ebben azt írják, hogy a legnagyobb mértékben elítélik a terrortámadást. Valamint kijelentik, hogy a NATO-tagországokkal egyetemben továbbra is kiállnak Törökország mellett a terrorizmus elleni harcban.
csütörtök, 2016. június 30. 21:28
Az eseményre az amerikai elnökválasztás két esélyese is twitter-üzenetben reagált. Donald Trump ezt írta a közösségi oldalán: „Egy újabb terroristatámadás, most Törökországban. Valamikor felfogja a világ, hogy mi történik? Nagyon szomorú.”
csütörtök, 2016. június 30. 21:28
A demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton twitter-bejegyzésében így ír: „Minden amerikai Törökország mellett áll ebben a gyűlölet és erőszak elleni kampányban.”
csütörtök, 2016. június 30. 21:28
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hivatalos közleményében hangsúlyozta, a terrorcselekményeket semmi sem igazolhatja. „A NATO-tagállamok Törökország mellett állnak azon elszánt szándékukban, hogy a terrorizmus minden megnyilvánulási formája ellen harcoljanak”– áll a főtitkár nyilatkozatában.
csütörtök, 2016. június 30. 21:29
A terrorellenes harcban folytatott együttműködés fokozásának szükségességét hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdai telefonbeszélgetése során – közölte a Kreml. Ez volt az első kapcsolatfelvétel a két ország vezetői között, amióta a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz bombázó repülőgépet. Az orosz elnöki hivatal sajtóosztályának közlése szerint Putyin és Erdogan megállapodott egy mielőbbi személyes találkozó lehetőségének előkészítéséről.
csütörtök, 2016. június 30. 21:29
Az eset kapcsán Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a Liszt Ferenc reptéren tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: újra bebizonyosodott, hogy a terrorfenyegetettség már napi szinten jelen van az európaiak életében. „Éppen ezért folytatni kell a terror elleni küzdelmet. Magyarország kormánya kész erre. Magyarország egyike azon 23 országnak, amely valódi katonákat küld az Iszlám Állam elleni harcba. Az ilyen események azt bizonyítják, hogy a magyar Országgyűlés jó döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy Magyarország valódi, komoly hozzájárulást ad a terrorizmus elleni küzdelemhez.”
csütörtök, 2016. június 30. 21:29
Szijjartó kitért arra, hogy az isztambuli főkonzulátuson 76 magyar állampolgár regisztrált konzuli védelemre, közülük 11-en tartózkodnak jelenleg a városban, a többiek a tengerparton vannak. Minden Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárral beszéltek, mind jól vannak.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal