Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 29 Ezrek tüntettek a Brexit ellen Londonban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. június 30. Nézettség: 325

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. június 30. 21:22
EU, szeretünk! EU mindörökké! Rasszizmus ki, migránsok be! – ilyen feliratokkal tüntettek Londonban élők ezrei. A tiltakozók azt követelték, ne vegyék figyelembe az EU-referendum eredményét. A népszavazás óta szemmel láthatóan megnőtt a rasszizmus Nagy-Britanniában. Több tiltakozó szerint a népszavazásnak soha sem kellett volna megtörténnie. Eddig mintegy 4 millióan írták alá a kérelmet, amelyben egy újabb népszavazást követelnek az EU-tagságról.
csütörtök, 2016. június 30. 21:23
Több ezer londoni fiatal, külföldi diák és állampolgár tüntetett kedden Nagy-Britannia EU-ból való kilépése ellen.
csütörtök, 2016. június 30. 21:23
A tömeg a Trafalgar téren gyülekezett, de több helyszínen is tiltakoztak Londonban. Az angol fővárosban élők korábban is terveztek tiltakozást, de azt biztonsági okok miatt lefújták, mert túl sokan, mintegy 50 ezren jelezték részvételi szándékukat. Kedden is sokan voltak.
csütörtök, 2016. június 30. 21:24
A referendumon London a maradás mellett szavazott, de így is Nagy-Britannia lakosságának 52 százaléka a kilépést választotta. A londoniak fel vannak háborodva, azt hangoztatják, a népszavazás eredménye nem az egész ország álláspontját tükrözi. A fiatalok csalódottak az idősebb generációk döntése miatt, ami meghatározó volt a Brexit szempontjából. Mikuska Éva vajdasági származású egyetemi tanár már több mint 20 éve Angliában él.
csütörtök, 2016. június 30. 21:24
Ő brit állampolgár és szavazhatott, de nem mindenkinek volt ilyen szerencséje. „Nagyon sokan dolgoznak itt spanyolok, portugálok, lengyelek, magyarok, akiknek nincs angol útlevelük, mert nem kellett, mert miért is lenne. És vannak, akik 10-15 éve itt vannak, ugyanúgy fizetik az adót, mint én, mégsem szavazhattak. Tehát itt milliókról beszélünk. Ötmillió lengyel dolgozik Angliában és él, akik nem szavazhattak. Nem biztos, hogy így történt volna meg a szavazás, ha mindenkinek lett volna szavazati joga.”
csütörtök, 2016. június 30. 21:24
A referendum után drámaian megemelkedett a rasszista indíttatású incidensek száma Nagy-Britanniában. „Péntektől kezdve egy nagy gyűlölködő hullám vehető észre jelen pillanatban. Ugyanúgy a neten, ugyanúgy az utcákon is. Például ma reggel a BBC adását hallgattam, és bemondták, hogy péntektől mostanáig 21 ezer feljelentés érkezett nemzeti és vallási gyűlölettel kapcsolatban.”
csütörtök, 2016. június 30. 21:24
Azt mondta, ennyire nyitott gyűlölködés még nem volt Nagy-Britanniában. Különösen a lengyel- és a litvánellenes propaganda erősödött meg. Ez annak a jele, hogy Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból felbátorította a szélsőségeseket.
csütörtök, 2016. június 30. 21:25
Sajnos minden fejlett civilizáció bebukott a történelem során!!!!!!!!!!!!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal