Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 21 Szabadka nevét viseli mostantól az egyik szegedi villamos



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 21. Nézettség: 286

   

Tetszik 1 Hajnal Miki kedveli
Hajnal Miki

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 21. 16:13
966-ban kötött testvérvárosi szerződést Szabadka és Szeged. Az ötvenéves együttműködés tiszteletére kapta a vajdaság testvérváros nevét az egyik villamos. Az avató ünnepségen a kapcsolatok további erősítésének lehetőségeiről is szó esett.
szombat, 2016. május 21. 16:13
Begördült a Szabadka nevű Tátra KT4-es villamos a helyi tömegközlekedési cég villamosremízébe. Szegednek számos testvérvárosi kapcsolata van több földrész településével, de a legrégebbi és legintenzívebb együttműködés Szabadkához köthető. Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere: „A kulturális intézmények rendszeresen szerveznek közös programokat, de mondjuk a Tourinform irodáknak több közös projektje volt, vagy akár az állatkerteknek közös programjaik voltak, tehát én úgy gondolom, hogy pont ez mutatja, hogy nemcsak a politikai szint, nemcsak az önkormányzati szint, hanem az intézmények, vagy akár a magánszemélyek is rendszeresen kapcsolatot tartanak.”
szombat, 2016. május 21. 16:14
A szabadkai polgármester tanácsosa bízik abban, hogy Szerbia hamarosan az Európai Unió tagjává válhat, ezzel a jelenlegi határok is megszűnnének a két ország és a két település között. Kern Sólya Mária, a szabadkai polgármester tanácsosa: „Nemcsak ilyen formában vagyunk testvérek, mint város, hanem minden formában, és nagyon reméljük azt, hogy hamarosan nemcsak az ilyen kapcsolatok, gazdasági, kulturális kapcsolatok kötnek össze, hanem tulajdonképpen határ sem választ már el bennünket, ebben reménykedünk, hogy valóban minden formában össze fogunk tartozni.”
szombat, 2016. május 21. 16:14
Kern Imre, a Szerbiai Közlekedési Minisztérium államtitkára beszédében azt mondta, hogy a két település között újra kell indítani a vasúti forgalmat. „Szeptember 1-től, tehát az iskolaév kezdetével megpróbáljuk újraindítani a közlekedést Szeged és Szabadka között, a vasúti közlekedést; én azt hiszem, hogy fontos, mert mindennaposak a határátjárón a sorok, várakozás, vasúttal pedig sokkal gyorsabb lenne, még hogyha lassan is megy a vonat a szerbiai szakaszon.”
szombat, 2016. május 21. 16:14
Az avatóünnepségen részt vevő szerb delegáció tagjai végül megköszönték a szegedi gesztust és úgy vélték, a Szabadka nevű villamosra sokan lesznek büszkék az itt tanuló, itt vásárló és itt pihenő vajdaságiak közül.
vasárnap, 2016. május 22. 04:21
Köszönjük Szögediek....
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal