Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 05 Vajdaságba látogatott Szijjártó Péter (Választások 2016)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. április 5. Nézettség: 415

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. április 5. 19:49
Szijjártó Pétert, Magyarország Külgazdasági és Külügyminiszterét ma Szabadkán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke látta vendégül. A találkozó témája a két ország közötti gazdasági és politikai kapcsolatok voltak, de tárgyaltak az április 24-i választásokról is.
kedd, 2016. április 5. 19:50
Szabadkán tárgyalt egymással Szijjártó Péter és Pásztor István. Szerbia és Magyarország együttműködése az elmúlt évek során magas szintre emelkedett, amelyben nagy szerepe van a Vajdasági Magyar Szövetségnek is – emelte ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter. „Magyarország és Szerbia kapcsolatai a történelmi csúcspontjain vannak. Ezt a mondatot könnyű kimondani, mert csak néhány szóból áll, de ide eljutni nagyon nehéz volt. Egészen biztosan nem mondhatnánk ki ezt a mondatot a szerb kormány, a magyar kormány és a VMSZ eddigi teljesítménye nélkül.”
kedd, 2016. április 5. 19:50
A VMSZ egyedüli magyar listaként indul a választások minden szintjén és a fő célja, hogy megtartsa az eddigi politikai erejét, mivel ez a vajdasági magyar közösség érdeke – emelte ki Pásztor István a sajtótájékoztatón. Hozzátette: az elmúlt év során Magyarország a VMSZ indítványa alapján 50 milliárd forinttal támogatta a Vajdasági Magyar Gazdaság- és Területfejlesztési Stratégiát. Ez nagyban segíti Vajdaság gazdaságfejlesztését és a tartomány magyar lakosainak helyzetét.
kedd, 2016. április 5. 19:50
Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ez a program elsősorban a vajdasági magyar közösség tagjainak, vállalkozó rétegének az érdekeit képviseli. De azt gondolom, hogy ezen túlmenően az egész ország gazdasági fellendülésánek, költségvetési stabilitásának és gazdasági teljesítményének a hozzájárulását is tudja eredményezni. Ebben a tekintetben ez a segítség, amit Magyarország kormánya nyújtott a vajdasági magyar közösségnek, regionális értelemben is példaértékű, ha úgy tetszik, európai vonatkozásban is egyedülálló.”
kedd, 2016. április 5. 19:51
Szijjártó Péter a közelgő választásokon arra kérte a vajdasági magyarokat, hogy a VMSZ köré tömörülő hárompárti koalíciót támogassák. Minél erősebb a vajdasági magyarság képviselete, annál jobb a két ország kapcsolata is – húzta alá a magyar politikus. „Mindkét országnak az az érdeke, hogy a vajdasági magyarok rendkívül erős érdekképviselete megmaradjon nemzeti és tartományi szinten is. Mint Magyarországnak, mint Szerbiának az az érdeke, hogy a vajdasági magyar közösség erős legyen, és egységes érdekképviselettel rendelkezzen. Üdvözöljük azt a hárompárti összefogást, amely a VMSZ körül jött létre, így egyetlen magyar listaként indul harcba a szavazatokért.”
kedd, 2016. április 5. 19:51
Magyarország továbbra is támogatja Szerbia EU-s csatlakozását. Nem hagyja, hogy bármelyik brüsszeli intézmény vagy uniós tagország blokkolja Szerbia európai integrációját, Belgrád megérdemli az uniós tagságot – hangsúlyozta Szijjártó Péter.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal