Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

1848/49-es adai megemlékezés - „magyar–magyar és összeurópai összefogásra van szükség”



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 14. Nézettség: 200

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 14. 00:27
A magyar–szerb viszonyok a történelem során hullámzóak voltak, jelenleg viszont nagyon jónak tekinthetők – hangsúlyozta az Adán megtartott 1848/49-es megemlékezésen Kalmár Ferenc. Magyarország Külügyminisztériumának szomszédságfejlesztésért felelős miniszteri biztosa a magyar–magyar és az összeurópai összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet.
Az adai Szentháromság római katolikus templomban Szungyi Károly plébános celebrált szentmisét. Ezt követően a templomkert mellett, a település főterén található Damjanich-emlékműnél folytatódott az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés.
hétfő, 2016. március 14. 00:27
A rendezvényen mondott beszédében Kalmár Ferenc, Magyarország Külügyminisztériumának szomszédságfejlesztésért felelős miniszteri biztosa az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, beleértve a magyar–magyar, illetve az összeurópai összefogást is. Kalmár Ferenc: „Olyan kihívásokkal néz szembe úgy a magyar nemzet, mint Európa is, amelyeket összefogás nélkül nem lehet megoldani. Gondolok itt gazdasági, globális problémákra, kihívásokra, valamint, mindannyian tudjuk, napi kérdés és napi probléma ez a hatalmas migráció, ami nehezedik Európára és országainkra, úgy Szerbiára, mint Magyarországra.”
hétfő, 2016. március 14. 00:27
Kalmár Ferenc kitért a magyar–szerb viszonyokra. Szerinte ezek a történelem során hullámzóak voltak, jelenleg viszont nagyon jónak tekinthetők. Abbéli reményének adott hangot, hogy ez az állapot a jövőben is fenntartható lesz. Illés Veronika, a Vajdasági Magyar Szövetség adai községi szervezetének alelnöke az 1848/49-es események meghatározó momentumait idézte fel beszédében. „Nagyon fontos üzenete van az adaiak számára, tiszteljük és becsüljük felmenőinket, és tiszteljük a kitartásukat, a harcukat, a haza bölcseit pedig kövessük, és nézzünk fel rájuk.”
A rendezvény zárásaként az egybegyűltek elhelyezték az emlékezés virágait, majd közösen elénekelték a Szózatot.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal