Daubner Béla Dr.

22 videó
Dr. Daubner Béla
pszichiáter, pszichoterapeuta

Orosházán született 1941. november 23-án.

Dr. Daubner Bélát talán úgy lehetne legjobban jellemezni, hogy a pszichoterápiának, vagy inkább a léleknek a polihisztora: Orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, pszichodráma kiképző és szupervízor, ajurvédás orvos, jógi és még ki tudja, hogy mi minden. A lényeg természetesen nem az, hogy mennyi mindenhez ért, hanem sokkal inkább az a szemlélet amelyen keresztül mindez összeáll egy egységes világképpé. Nagyon kifejező, hogy Daubner Béla a Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnöke, ami nyilván nem véletlen. A széleskörű tapasztalatokon kívül éppen ez az integratív világszemlélet és hasonlóképpen a pszichoterápia széleskörűen integratív szemlélete az ami miatt érdemes meghallgatni az előadását.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

dr. Daubner Béla Tanít Választás és demokrácia movie



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. március 8. Nézettség: 462

   


Videó megjegyzések

szombat, 2014. március 8. 20:02
A szabadság az, hogy én mennyire vagyok belülről szabad, hogy tudom a harmóniámat megőrizni abban ami körülvesz, amiben élek. Teljesen mindegy milyen hatalmi (politikai, vallási, ideológiai) struktúrába vagyok én szabad, mert a szabadságomat, ha igazán szabad vagyok, nem fogja befolyásolni a külső környezeti struktúra. Alapvetően ha harmonikusak vagyunk, teljesen mindegy ki van - vagy lesz hatalmon, azok számára akiknek meg nem mindegy, azok elköteleződtek a hatalom valamely formája mellett, azok az emberek nem szabadok. Ha igazán szabad vagyok, teljes hatalommal vagyok afelett, amit megélek. Ez az igazi hatalom, és igazi szabadság.

Belülről kell változni, belső változás kell, mert azok tudnak életben maradni, akik tudnak belülről változni, így alkalmazkodva környezetükhöz. Ez a fejlődés törvénye. Viszont, mindig az EGY ember tud változni, és a sok változó ember tud változtatni társadalmat. A politika hiába is erőlteti évszázadok óta, fölülről nem lehet társadalmat változtatni. Az úgy, mindig ellenszegülésbe ütközött, mint ahogy Magyarországon most a demokrácia megjelenése, azon a Magyarországon, ami még a feudalizmust sem érte el. Magyarországnak semmilyen demokratikus múltja nincs. Mitől lennénk hát demokratikusak? Azért nem vagyunk azok, mert nincs benne a társadalmi tudatunkba a demokrácia, ezért még értelmezni sem tudtuk azt. Nem számon kell kérni, hanem azt kellene felépíteni, hogy elinduljunk feléje, de még el sem indultunk. Ez a társadalom egyenlőre még nem demokratikus. Ez a társadalom egyenlőre egyszemélyű vezetésre alkalmas.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal