Pincebörtön

5 videó - 1992
A Köztársaság téri pincebörtönök titkai 1992-ben, a Magyar Televízió egyik szerkesztő-riporterét, Dézsi Zoltánt azzal a feladattal bízták meg, készítsen filmet a Köztársaság téri pincebörtönök titkairól. A 120 perces kétrészes filmet Pincebörtön címmel nem sokkal az 1994-es tavaszi választások előtt mutatta be a Magyar Televízió. A film egykori csatornázási dolgozók, titkárnők, egykori rendészek, AVH-sok, kábelszerelők segítségével igyekezett hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapjaiban az egykori pincebörtönre épült amelynek titkait 1956 óta rejti az épület. Dézsi Zoltán ma is lankadatlanul kutat-keres, annál is inkább, mivel az új metróvonal építése során fény derülhet a még rejtőzködő titkokra is.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Pincebörtönök Dézsy Zoltán filmje



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2011. május 20. Nézettség: 1,598

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2011. május 20. 20:09
youtube:

A Pincebörtön című kétrészes, 122 perces dokumentum-filmem különösen emlékezetes - nemcsak nekem. Az MTV 1994 tavaszán sugározta, nézettsége és tetszési indexe -- az akkori mérések szerint rekordot döntött. A Horn-kormány alatt rövidlátó politikusok és sleppjeik anélkül bírálták, hogy látták volna...A nézőknek sokat köszönhetek, még ma is kapok emaileket - kérik a DVD-t. A VHS-kópia már rég elkopott....A film első része az ötvenes évek ávéhás épületeinek vérrel írt történelmét mutatta be, a második a Köztársaság téri MDP-központ ostromára és az azt követő napokra emlékezett - szemtanúk, résztvevők beszámolója alapján. A történészek könyvtárban dolgoznak - a dokumentumfilmes a tanúkat szólaltatja meg. Én az ORAL HISTORY-t hitelesnek tartom.
péntek, 2011. május 27. 20:15
Kedves Magyar Testvéreim! Segítsetek,mert nekem nem indul el a film!!! Mi lehet nálam a hiba? Köszönöm a segítséget,Gyuri papa
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal