Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Gondolatok...



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2011. március 20. Nézettség: 566

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2011. március 20. 18:18
Ismerkedés a Kulturális Kreatívokkal
Képzeljenek el egy Franciaország-méretű országot egyik pillanatról a másikra kisarjadni a földből az Egyesült Államok kellős közepén, hihetetlenül gazdag kultúrával, új életszemlélettel, értékekkel és világnézettel, saját hősökkel és jövőképpel. Csak képzeljük el, milyen kíváncsiak lennénk egyszeriben, mekkora érdeklődéssel próbálnánk felderíteni, kik az országban élő emberek, és vajon honnan jöttek. Washingtonban és a szombat reggeli hírműsorokban a politikusok bizonyára kifejtenék határozott véleményüket arról, hogy mit jelent mindez, és a szakértők is szokásos magabiztosságukkal nyilatkoznának meglátásaikról. Az üzleti életben lázas tervezgetés folyna az ország népét megcélzó piaci stratégiákról, és politikai érdekcsoportok máris azt mérnék fel, szövetségesre lelhetnek-e bennük. A média természetesen hangos volna az újonnan érkezettekkel készült minél személyesebb interjúktól és első kézből származó tudósításoktól, amelyek azonnal felváltanák az addigi legfrissebb kertvárosi botrányok taglalását.

Most pedig képzeljenek el valami mást. Létezik egy ilyen új ország, pontosan ekkora területtel és ilyen gazdag kultúrával, csak éppen senki sem látja. Csendben és szinte észrevétlenül formálódik, mintha csak az éj sötétjében, a szigorú ellenőrzést kikerülve öltene testet. De nem valahonnan máshonnan származik. Ez az új ország kifejezetten amerikai. Szemben a korábban vázolt képpel, nemcsak Iowa kukoricaföldjein, hanem Bronx utcáin is egyre terjeszkedik, szerte az országban Seattle-től St. Augustine-ig. Mindenhol felbukkan, ahol a legkevésbé számítanánk rá: az öcsénk nappalijában éppen úgy, mint a nővérünk hátsó udvarában, a vörösfenyők megmentéséért szervezett nőgyűléseken és demonstrációkon, irodákban, templomokban és internetes közösségekben, kávézókban és könyvesboltokban, a túraösvényeken és a multik tanácstermeiben.

Bővebben: www.kulturaliskreativok.cc
vasárnap, 2011. március 20. 18:43
Rendkivül okos és egyszer talán .... létre is jön.
De ma a hatalom , a politika ádáz és gyilkos harcot viv minden ellen, ami a szellem jelenlétét feltételezi.

Különösen felerősödött a hatalom félelme az értelemtől , a tudástól az un. rendszerváltás óta:, szemérmetlenül szabadul a tapasztalt korosztályoktól ,következetesen megvalósitja ezek emberi- szakmai lenullázását. Dehumanizál, demoralizál, nemzeti értékeket, nemzeteket semmisit meg. ...stb.

Ideje lenne megfontolni a riportban elmondottakat. A hatalom helyett a tudásra, kreativitásra, a gondolkodó személyiségekre figyelni, hallgatni és elfogadni , igénybe venni segitő szándékukat.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal