A rettegés kora - A pszichiátria rémuralma

1 videó
Filmet készített egy nemzetközi emberjogi szervezet „A rettegés kora – A pszichiátria rémuralma” címmel, amely a pszichiátria náci korszakban betöltött szerepét mutatja be, illetve azt, hogy ennek csökevényei hogyan élnek tovább napjaink társadalmában. Az Emberi Jogok Világnapja alkalmából a magyar szervezet a filmet számos vezetőhöz, véleményformálóhoz juttatja el.
Nem először kerül nyilvánosságra az, hogy a pszichiátria milyen szerepet játszott a náci Németországban, de most először készült róla olyan dokumentumfilm, amely nagy pontossággal dokumentálja a tényeket és mutatja be, milyen alapvető szerepük volt a náci pszichiátereknek a gyilkos ideológiák létrejöttében és a holokauszt létrehozásában.

A film azonban ennél többről is szól: azt is bemutatja, hogy ezek az ideológiák hogyan élték túl a háborút, és egyes csökevényeik hogyan lelhetőek fel mind a mai napig a civilizált világ egészségügyi rendszerében.

A megrázó filmben szakértők, történészek mellett áldozatok is megszólalnak, nem utolsósorban pedig a Német Pszichiátriai Társaság elnöke is, aki a szakma több évtizedes tagadása után végül nyilvános nyilatkozatban ismerte el a pszichiátria náci Németországban betöltött szerepét, és kért bocsánatot emiatt az áldozatoktól és családjaiktól.

A dokumentumfilmet készítő nemzetközi szervezet, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért hazai csoportja a világnap alkalmából a film példányait a társadalom számos szereplőjéhez juttatja el: vezetőkhöz, szervezetekhez, könyvtárakhoz, hogy ezek a fontos tények minél szélesebb körben ismertté válhassanak.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

A RETTEGÉS KORA - A pszichiátria rémuralma - (Teljes film)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2013. március 9. Nézettség: 632

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal