Erich von Daniken - Szent Vonalak

2 videó
Erich Anton Paul von Däniken (Zofingen, 1935. április 14.) svájci író, aki arról vált ismertté, hogy könyveiben és filmjeiben felvetette annak a lehetőségét, hogy a prehisztorikus időkben egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció tett látogatást a Földön. Könyveit 32 nyelvre fordították le, és kb. 62 milliót el is adott, ami lehetővé tette, hogy egyike legyen a legsikeresebb íróknak.
Erich von Däniken a legismertebb képviselője a paleoasztronautikának vagy a "paleo-SETI" hipotézisnek, mely szerint földönkívüliek látogatták meg a Földet a prehisztorikus időkben, és hatással voltak az emberiségre. A fejlettségük miatt az ősemberek isteneknek tartották őket. Ennek az elméletnek a hátterében a legkülönbözőbb dolgok állnak az ősi kultúrákból: mondák, épületek, faragványok, és megmagyarázhatatlan eredetű, funkciójú tárgyak. Miképpen tudta volna az általunk műszakilag fejletlennek tartott ókori ember létrehozni a gízai piramisokat, a Húsvét-sziget kőszobrait, a Stonehenge-et vagy Piri Reis térképét? Az ókori kultúrák mind a semmiből virágzottak fel, majd ahogy jöttek, úgy el is tűntek. Däniken szerint a Bibliában Ezékiel próféta egy űrhajó földre szállását írja le, ami alapján a NASA egyik mérnöke (Blumrich) tervrajzot készített.
Elméleteit a tudományos élet képviselőinek zöme puszta spekulációnak tartja.
Erich von Däniken alapította az A.A.S.-t, "Ancient Astronaut Society", ami olyan embereket hoz össze, akik szeretnék bizonyítani, hogy földönkívüli civilizáció látogatott a Földre.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Szent vonalak.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2012. augusztus 24. Nézettség: 721

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal