A Föld az űrből (Earth from Space)

1 videó - 2012
Dokumentumfilm

Számos tudós és filozófus írta már le a Földet egyetlen hatalmas érző, lüktető élőlényként, s a legmodernebb távérzékelési és képalkotó eljárásoknak köszönhetően ez a benyomásunk most még erősebbé válhat. A film műholdak által készített - és egy vadonatúj eljárással látványos számítógépes grafikákká alakított - felvételein többek közt szemtanúi lehetünk, hogy az amazóniai esőerdő hogyan "lehel" új életet a légkörbe; hogy az atmoszferikus villamos kisülések miként hoznak létre új létfontosságú, életadó tápanyagokat; és hogy a Föld forgó magja miként von életmentő védőpajzsot bolygónk köré.

Mi tartja működésben a Föld élővilágát? Mi köze egy ausztráliai erdőtűznek egy kínai monszunhoz? Milyen szerepet játszanak a pusztító viharok a Föld egyensúlyának megőrzésében? Az ilyen és ezekhez hasonló kérdések a tudósok minden erőfeszítése ellenére sokáig megválaszolatlanok maradtak, most viszont gyökeresen megváltozott a helyzet: Amióta műholdak százai figyelik bolygónkat minden másodpercben, a szakembereknek alkalmuk nyílik élő, organikus egészként tekinteni a Földre, s átfogóan tanulmányozni azokat a folyamatokat, melyeknek eddig csak az egyes részleteit sikerült kikutatni.
A soha nem látott felbontású muholdfelvételeknek köszönhetoen a Nat Geo sorozata egyedülálló időjárási események, ritka, megmagyarázhatatlannak tűnő természeti jelenségek és titkos, a földi életet fenntartó mozgatóerők ...

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Eart from Space magyar teljes



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. október 31. Nézettség: 409

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal