Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Orbán Viktor példátlan teljesítménynek nevezte az EU-IMF hitel visszafizetését



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. április 8. Nézettség: 354

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. április 8. 18:48
20 éve, 1996-ban lett tagja az OECD-nek Magyarország. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet célja, hogy segítse a tagállamok gazdasági és szociálpolitikáját. A 34 országot tömörítő szervezet párizsi ülésén a magyar reformokról volt szó.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött a szervezet tanácsának ülése.

A kormányfő Magyaroszág gazdasági eredményeit ismertette. Orbán Viktor, magyar miniszterelnök: “Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére.”
péntek, 2016. április 8. 18:48
Példátlan teljesítménynek nevezte az EU-IMF hitel visszafizetését Orbán Viktor az OECD tanácsának ülését követően. A miniszterelnök hozzátette ebben az eredményben mindenkinek ott van az erőfeszítése, ott van a magyar embereké, a munkavállalóké, a munkaadóké és ott van a mindekori gazdásgpolitikát irányítóké. Ilyen eredményt nem lehet elérni nemzetközi barátok nélkül – folytatta a kormányfő, aki hangsúlyozta, a magyar sikerben az OECD munkája is benne van. Orban Viktor, miniszterelnök: “Az, hogy Magyarország elérte ezt a nagyszerű magaslatot, ebben az OECD-nek kiemelkedő szerepe van. Az OECD az a nemzetközi szervezet, amelyhez mindig lehetett fordulni, a legnehezebb kérdésekkel, a legkényesebb kérdésekkel is, és amely politikai szándék nélkül, tisztán a szakmára összpontosítva osztotta meg velünk a legjobb tudását.”
péntek, 2016. április 8. 18:49
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet főtitkára nyilatkozatában elismerően beszélt Magyarország gazdasági eredményeiről, amit más országokkal is megosztanak majd. Ángel Gurría, főtitkár: “Az OECD-ben mi összegyűjtjük a sikertörténeteket, és nemcsak megünnepeljük azokat, hanem megosztjuk a módszereket, és eredményeket más országokkal, amiket aztán azok hasznosíthatnak. Így tettünk Magyaországgal is, amikor megosztottuk vele más országok sikertörténeteit. Reméljük Magyarország profitált ebből. Most pedig megosztjuk a Magyaroszág sikertörténetét a világ más országaival.”
péntek, 2016. április 8. 18:49
A tanácskozáson elhangzott, Magyarország továbbra tagja marad az OECD-nek, és újabb szerződésket köt majd a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel. A kormány fontos kérdéseknél, például a szakképzés, az oktatás, az egészségügy terén a jövőben is számít a nemzetközi szervezet tanácsaira.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal