Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 22 Legalább 34 halálos áldozata van a keddi brüsszeli terrortámadásnak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 22. Nézettség: 337

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 22. 19:23
Legalább 34 halálos áldozata van a keddi brüsszeli terrortámadásnak – egyes sajtóértesülések szerint. Először a repülőtéren robbant két bomba, majd egy metróállomáson, a belga főváros központjában. A mentést végző hatóságok szerint több mint 200-an sebesültek meg. A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a robbantásokat, és a legmagasabb szintre emelte a készültséget. Háromnapos nemzeti gyászt hirdettek Belgiumban. A brüsszeli robbantásokat az Iszlám Állam vállalta magára.
kedd, 2016. március 22. 19:23
A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a robbantásokat, és a legmagasabb szintre emelte a készültséget. A brüsszeli robbantásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

Reggel nyolc óra körül két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem nemzetközi reptér indulási oldalát, az egyik amerikai légitársaság irodája közelében. Több szemtanú szerint lövések is eldördültek és arab kiáltások hallatszottak. A pánikba esett emberek fejvesztve menekültek. A hatóságok megerősítették, hogy öngyilkos merénylet történt.
kedd, 2016. március 22. 19:25
Kiürítették és lezárták az évi 23 milliós forgalmú légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repterekre terelték át. Mindenkit evakuálták. Számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A füstölgő, helyenként rommá zúzott reptéren egy harmadik, fel nem robbant pokolgépet is találtak.

A brüsszeli metróban is robbantottak, az Európai Bizottság és az Európai Tanács székházának közelében. Szemtanúk szerint többen véresen, a síneken futva menekültek a metrómegállóból. A lejáratnál sokáig fekete füst gomolygott a helyszínen.
kedd, 2016. március 22. 19:26
Brüsszelben leállították a teljes tömegközlekedési hálózatot. Lezárták a királyi palota környékét, a központi pályaudvart pedig kiürítették. Klenovics Gábor, az Európai Parlament képviselői asszisztense a brüsszeli közhangulatról számolt be. „Amit látni lehet, üresek az utcák. Sem autó, sem gyalogosok nincsenek. A Parlament elnökétől fél órával ezelőtt kaptunk egy e-mailt, hogy megszigorították a Parlamenten belüli óvintézkedéseket, és aki teheti, vagyis mindenkit felszólítottak, hogy maradjon benn az irodában, amíg lehet. Aki otthon van, az maradjon otthon. Holnapra tele-workinget rendeltek el, a parlament zárva lesz. Nem jár a metró, a tömegközlekedés teljesen leállt.”
kedd, 2016. március 22. 19:27
Nem csupán a közlekedés omlott össze Belgiumban, hanem a mobilhálózat is, nem lehet telefonálni. Az országban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget. Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. „Az Európai Bizottság a belga hatóságokkal és más intézményekkel együttesen úgy döntött, hogy a citromsárga szintről narancssárgára emeli a terrorkészültségi szintet. Az Európai Uniónak és az EU-intézményeknek határozottnak kell maradniuk. Itt, az Európai Unió fővárosában együtt, egységesen lépünk fel a terrorizmus elleni harcban és a brüsszeli lakosok iránti szolidaritásban.”
kedd, 2016. március 22. 19:28
Charles Michel belga kormányfő úgy fogalmazott, megtörtént, amitől legjobban tartottak. A vezetőség 225 katonával erősítette meg Brüsszel védelmét, az utcákon és a nukleáris létesítményeknél is őrködnek.

A brüsszeli robbantásokat az Iszlám Állam vállalta magára – írta az egyiptomi sajtó. A dzsihadista szervezet hívei a közösségi hálókon ünnepelték tettüket.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal