Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Rockmúzeum nyílik Nyitragerencséren



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2011. május 23. Nézettség: 461

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2011. május 24. 21:33
"Május 28-án , szombaton megnyílik a Kárpát-medence első rockmúzeuma Nyitragerencséren, ahol a P. Mobil zenekar vezetője, Schuster Lóránt lesz a tárlatvezető; ebből az alkalomból a település művelődési házában este a zenekar koncertet ad, majd bált tartanak.
Schuster Lóránt pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy barátja, Katona László biztosítja a helyet a kiállításhoz, ezzel lehetővé válik az általa 1969 óta vezetett P. Mobil (korábban Gesarol) együttes történetén keresztül bemutatni a műfajt, és az ahhoz kapcsolódó tárgyi emlékeket.
Mint írta, a magánkiállításon, amely nem kapott állami támogatást, tárgyi emlékek lesznek láthatóak a magyar rockzene elmúlt negyven évéből: az egykori technikán és hangszereken kívül albumok, plakátok, fotók, rajongói ajándékok, fellépőruhák, színpadi kellékek, köztük például az a tapsgép, amely a P. Mobil Kétforintos dala közben "indult be".
A kiállítás külön foglalkozik az 1984-es pusztavacsi rockfesztivállal, amelyről számos rajongót vittek el a rendőrök bilincsbe verve. A korabeli koncertek egy másik "kellékét", a "Kádár-kolbászt", azaz a gumibotot is kiállítják - közölte Schuster Lóránt.
A P. Mobil vezetője szerint a kereskedelmi rádiók és televíziók mostani műsorait figyelve az az érzés támad, mintha nem is léteztek volna.
"A mai gyerekek már nem tudják, milyen egy szalagos vagy kazettás magnó vagy lemezjátszó. Ezért határoztam el a múzeum létrehozását, ezért kértem a zenészek, technikusok, rajongók segítségét, hogy rakják össze közös múltunkat, amíg lehet" - fejtette ki Schuster.
A rockmúzeum a Szent Orbán nap keretében nyílik meg május 28-án 15 órakor. "
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal