Csicskár Erzsébet


Csicskár Erzsébet

1948-ban születtem Budapesten, jelenleg Karádon egy szép somogyi faluban lakom, mely híres az egyedi Hímzéséről, néptáncról és a népdal szeretetéről. Szeretem a természetet, az embereket, s megpróbálom ellesni és megörökíteni a megismételhetetlen pillanatokat, és érzéseket.

Amerre járok, viszem magammal a vázlatfüzetet és a grafitceruzát. Büszke vagyok arra, hogy magamat képezve jutottam erre a szintre. Gyermekkorom óta rajzolok, de még van mit tanulnom. Rendszeresen küldtem Nagyatádra az amatőr kiállításokra képeimet, részt vettem Nagyatádon Rumi Attila rajzszakkörein, Törökkoppányban művészeti táborban.

2005-től a kaposvári Szabadművészeti Társaság tagja lettem. Évente rendeznek táborokat, ahol megfogott a rézkarc csodálatos technikája. A társaság nyaranta jelen van a kaposvári Festők Városában. Ahol portrékat, városképeket készítek. Első önálló kiállításom 2006 februárjában Kaposváron a Gyergyai Galériában volt. Ebben az évben nekem ítélték a XVI. Nemzetközi Miniatűr Kiállítás amatőr fődíját, melyet a Megyeházán lehetett megtekinteni. Júniusban Karádon a Nemzetközi Néptáncfesztivál és a Kodály szoboravatás idején mutatkoztam be kiállításommal. Tagja vagyok a Karádért Somogyért Egyesületnek, és mint virágkötő hozzájárulok a karádi fesztiválok és egyéb rendezvények sikeréhez. Az egyesületi tagokkal megalapítottuk hagyományteremtés céljából az Adventi Kiállítást és kézművesvásárt, melyet minden év novemberében tartunk, ahol kiállítom a képeimet és adventi koszorúimat, karácsonyi asztaldíszeimet és egyéb virágkötészeti alkotásaimat


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. augusztus 30.
Nézettség: 1,011 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Cseplits istván Következő cikk: Csikász László


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: